26.07.2021 - 21:49 | Son Güncellenme:
Çağla meyvesi pek çok kişinin vazgeçilmezi, baharın habercisi olan bir meyvedir. Tadı ekşi ve mayhoştur. Günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilen ve tüketilen bir meyve çeşididir.
Çağla Nedir?
Çağla esas olarak kayısının olgunlaşmamış şekline denilmektedir. Yıl boyunca yalnızca yirmi gün boyunca var olan çağla bahar aylarında ortaya çıkmaktadır.
Çağla Yemenin Faydaları Nelerdir?
Çağla yemenin çok sayıda faydası bulunmaktadır. Bu faydalar ise şu şekilde sıralanmaktadır:
Kolesterolü düşürmektedir ve kötü kolesterolün düşmanıdır.
Çağlanın otuz gramında yüz altmış kalori bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı da iyi bir diyet besini olmaktadır. Aynı zamanda oldukça doyurucudur.
Safra kesesinde mevcut taş oluşumunu engellemektedir.
Bol miktarda C vitamini kaynağıdır.
Kas kasılması veya kramp yaşayan kişiler için faydalıdır.
İltihap oluşumunu engellemektedir.
Kalp ve damar sağlığı açısından bir hayli yaralıdır.
Güçlü nitelikteki bir antioksidan kaynağıdır.
Çağla Hangi Hastalığa İyi Gelir?
Çağla, bağışıklık sistemini büyük ölçüde güçlendirmektedir. Yüksek dozda E ve C vitamini ile birlikte selenyum içermekte olan çağla meyvesi, hem kanserden korumaktadır hem de kanser tedavisi esnasında vücuda çok büyük bir destek sağlamaktadır. Yüksek miktardaki magnezyum oranı ile kalp hastalıklarına karşı da oldukça etkili bir koruyucudur.