SağlıkBüyüme Ağrısı Nedir? Nerelerde Olur Ve Nasıl Geçer?

Büyüme Ağrısı Nedir? Nerelerde Olur Ve Nasıl Geçer?

12.09.2021 - 09:14 | Son Güncellenme:

Çocuklarda ve ergenlerde ortaya çıkan büyüme ağrısı adı verilen süreç hemen hemen her çocuğun yaşamış olduğu durumlardan bir tanesini ifade eder. Büyüme ağrısı konusu en fazla merak edilen konulardan bir tanesi olmaktadır. Büyüme ağrısının ne demek olduğunu ve büyüme ağrısının nerelerde ortaya çıktığını sizler için derledik.

Büyüme Ağrısı Nedir Nerelerde Olur Ve Nasıl Geçer

 

 Çocuklarda görülen büyüme döneminde boy uzamasının artmış olduğu süreçte bacak kaslarındaysa da baldırlarda ağrı şikayetleri sık olarak gözlenir. Genellikle de akşam veya geceleri ortaya çıkan sızlama ve kramp tarzında olan ağrılar ile kendini belli etmektedir.

Haberin Devamı

 Büyüme Ağrısı Nedir?

 İlk olarak doğal büyümenin ve gelişme sürecinin genel olarak ağrısız bir süreci kapsadığının belirtilmesi gerekir. Hiçbir çocuğun veya ergenin fizyolojik olarak boy uzaması ağrıya sebep olmaz. Bunun dışında büyüme dönemi içerisinde fiziksel faaliyetlerde artışın oluşması sonucunda görülebilecek birtakım ağrıların söz konusu olması mümkündür. Büyüme ağrısı çocuklarda genelde alt ekstremitelerde meydana gelir. 

 Büyüme Ağrısı Nerelerde Görülür?

 Büyüme ağrısı genellikle bel, kalça ve üst ekstremitelerde nadir bir şekilde görülür. Bu ağrılar sık olarak uylukların ön yüzünde, diz arkasında ve baldırlarda akşam veya geceleri ortaya çıkar. Büyüme ağrıları uykudan uyandıran ve birkaç dakikadan başlayarak birkaç saate kadar sürebilen bir ağrı çeşididir.

Haberin Devamı

 Eklem ya da kemikte değil, kasta meydana gelen bir ağrı söz konusu olur. Genelde, artmış olan fiziksel faaliyet sonrasında görülür. Bazen günlerce ağrı olmaz iken, bazen de tekrarlayıcı olan bir nitelik gösterebilir. Ağrılar kramp biçiminde, derin, rahatsızlık verici olduğu bir tarzda hissedilir.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar