MALZEMELER
200 gr.un (2 su bardağı)
50 gr.tereyağ (1dolu yemek kaşığı)
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı bal
1 limon kabuğu rendes
Çeyrek limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Tereyağ ve sütü birlkte bir tavaya koyup ısıtalım
Tereyağ eridiğinde balı ekleyelim
Diğer tarafta karıştırma kabına diğer malzemeleri koyarak karıştıralım
Mikserin düşük devriyle çırpalım
Yağlanmış küçük boy tepsi,kalıp veya mafin kalıplarına boşaltalım
175 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim
Keki tepsi veya kalıba koyarsanız kızardıktan sonra ortasına bir kürdan batırın eğer kuru çıkarsa daha fazla pişirmeden alın.Kurumasın
AFİYET OLSUN
Beni sosyal medya hesaplarımdan da takiip edebilirsiniz
https://www.facebook.com/Huzurlu-Mutfak-1507528802801602/