Püf NoktasıBiber dolmasına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı harcına ekleyin

Biber dolmasına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı harcına ekleyin

09.07.2024 - 17:02 | Son Güncellenme:

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biber dolmasını daha lezzetli hale getirecek püf noktayı sizlerle paylaşıyoruz. Usta aşçılar biber dolmasına lezzet katan o baharatın sırrını verdi. İşte lezzetli biber dolmasının püf noktası.

Biber dolmasına lezzet katan baharat 1 çay kaşığı harcına ekleyin

Sofraların vazgeçilmez tatlarından birisi biber dolması zeytinyağlı veya kıymalı olarak tüketilebiliyor. Biber pirinç ve baharatların birleşime ile ortaya çıkan bu eşsiz yemeği daha lezzetli hale getiren bir baharat var. Harcına eklenen 1 çay kaşığı bu baharat biber dolmasının lezzetini artırıyor.

Haberin Devamı

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON EKLEYİN

Biber dolmasının harcına ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı kimyon yemeğin lezzetini artıracaktır. Kimyon, biber dolmasının iç harcına eklendiğinde yemeğe hafif baharatlı ve sıcak bir tat kazandırır. Bu, biberin tatlımsı lezzeti ve diğer malzemelerle mükemmel bir uyum sağlar. Kimyonun aromatik özellikleri, yemeğin genel lezzet profilini zenginleştirir ve derinlik katar.

Kimyonun yoğun aroması nedeniyle, miktarına dikkat edilmelidir. Fazla kimyon, yemeğin diğer tatlarını bastırabilir. 1 çay kaşığı kimyon, biber dolmasının iç harcına yeterli lezzeti katmak için idealdir.

Biber dolmasına lezzet katan baharat 1 çay kaşığı harcına ekleyin

BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:

12 adet dolmalık biber (tencerenin kapasitesine göre ayarlayın)
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı dolusu taze nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı, lezzet katar)
2 adet domates (iç harcı için doğranmış)
Tuz (damak tadınıza göre)

Haberin Devamı

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz (damak tadınıza göre)
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

Pirinci ve bulguru yıkayıp süzün. Soğanları ince doğrayın ve bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.

Domates salçası ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Doğranmış domatesleri, taze nane, maydanoz, pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edin. Pirinç ve bulguru da ekleyip iyice karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Tavuk bulyonu da ekleyin (isteğe bağlı).

Dolmalık biberlerin saplarını çıkarıp içlerini temizleyin. Hazırladığınız iç harcı, biberlerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Üzerlerini dilerseniz biberlerin sap kısmıyla veya domates dilimleriyle kapatabilirsiniz.

Bir kasede domates salçasını, ezilmiş sarımsağı, pul biberi ve tuzu karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyerek sosu inceltin.

Biberleri geniş bir tencereye yerleştirin. Hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün. Sos, biberlerin yarısına kadar gelmelidir.

Haberin Devamı

Tencereyi ocağa alıp kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar