20.06.2021 - 04:30 | Son Güncellenme:
Bebekler süt dişlerini ilk 6 ay içerisinde çıkarmaya başlar. Her bebekte diş çıkarma dönemi farklılık gösterebilir. Bebeklerde görülen geç diş çıkarmaları, herhangi bir sağlık sorununu işaret etmez.
Bebeklerde Geç Diş Çıkarma Nedenleri Nelerdir?
Bebekler dünyaya gelmesiyle birlikte yavaş yavaş gelişmeye başlar. Bebeklerde görülen ilk değişikliklerden biri de diş çıkarmadır. Bebeklerin belirli dönemlerde dişleri çıkar. İlk 6 ay içerisinde bebeklerin ilk olarak süt dişleri ortaya çıkar.
Anne ve babalar çocuklarının dişlerinin çıkmadığını gördüğünde endişe içine girebiliyor. Her bebeğin genetiğine göre farklı dönemleri olabilir. Bebek dişlerinin erken veya geç çıkmasının herhangi olumsuz yönü bulunmuyor. Çok az görülen durumlardan biri de, bebeklerde görülen hastalıktır.
Her ne kadar olasılığı düşük olsa da, sağlık kontrolünden geçirilmesi önerilir. Sağlıklı olan bir bebeğin erken veya geç dönemde diş çıkarması önemsenecek bir durum değildir. Erken süt dişi çıkan bebeklerde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bebeklerde erken diş çıkma durumu bulunuyorsa, erken diş fırçalamaya başlanılması gerekir.
Süt dişlerini geç çıkaran bebeklerin, çıkan süt dişlerinin düşeceği de unutulmaması gerekiyor. Süt dişlerinin düşmesiyle birlikte, kalıcı dişlerin de geç çıkması yaşanan durumlardan biridir. Kalıcı dişlerin de geç çıkması herhangi bir sağlık sorunu olduğunu göstermez. Süt dişlerinde oluşan problemler ele alınırken, geç düşme durumları da göz önüne alınmalı ve erken müdahale edilmelidir.