Alternatif TıpAteş düşüren bitkiler

Ateş düşüren bitkiler

02.12.2015 - 10:48 | Son Güncellenme:

yüksek ateşi ilaç ile geçiremediğimiz zaman ne gibi doğal çözümlere başvurabiliriz?

Ateş düşüren bitkiler

Havalar soğuduğunda annelerin en büyük kabuslarından biri çocuklardaki yüksek ateş. Özellikle gece ortaya çıkan ve düşmediğinde hepimizi korkutan yüksek ateşi geçirmenin bazı doğal yolları var.

Haberin Devamı

İşte evde hazırlayabileceğiniz yüksek ateşi düşüren bitkisel yollar.

Menekşe yaprağı: Bir litre suyun içine bir avuç menekşe yaprağı katın. Daha sonra süzerek günde 3 defa bir kahve fincanı için.

Sirke: Hastanın başına sirke ile ıslatılmış ve fazla sıkılmamış bir tülbent bağlayın.

Pamuk tohumu: 1 litre suyun içine 1 avuç pamuk tohumu katıp süzün ve günde 3 öğün birer çorba kaşığı için.

Limon: Bir adet limonu ortasından kesin. Daha sonra arasına bir çay kaşığı tuz yerleştirip her iki yarım limonu ateşte kabukları kararana kadar pişirin. Ilımasının ardından limonları hastanın vücuduna hafif hafif sıkarak sürün.

Kabak: Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç kabak katıp kaynatın. Daha sonra süzerek günde 3 öğün bir çay bardağı için.

Haberin Devamı

Maydanoz : Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış maydanoz katıp kaynatın. Daha sonra süzerek günde 3 öğün bir çay bardağı için.

Sarımsaklı yoğurt: Hastanın vücuduna bol miktarda sarımsaklı yoğurt sürün. Yoğurdun kurumasının ardından temiz ve ılık bir bezle vücudunu silin.

Karanfil çiçeği: Bir litre suyun içine bir avuç karanfil çiçeği atın. Sonra süzerek günde 3 öğün ikişer çorba kaşığı için.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar