Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Yaşanan her yeni olay ruhsal bir yeterlilik sınavından mezun olmanızı amaçlamaktadır. Arz arşa yaklaşmakta ve  insanlar tekamülün farklı aşamalarında kendi sınavlarını vermektedir. Seçimlerinizde özgür ve sınavlarda yalnızsınız. Önce kendi elini tutmalıdır insan kendi kendinin rehberi olmalıdır. İnsanlığın tek sorumluluğu ise asla durmamaktır.

Yaşamın bazı evrelerinde kendinizi büyük değişimlerin eşiğinde hissedersiniz, Kova Dolunayı’nda yaşayacağınız gibi. Değişimin gerçekleşebilmesi için nelerin kurban edileceği insanın, insanlığın  öncelikli kaygısıdır. Bu hem bir vazgeçiş hem bir yüceliş hem de karne zamanıdır. Kova doğası yavaş adım adım bir ilerlemeye uyumlu olmadığından, tamamlanma süreci ani değişimlerle gelir. Kova Dolunayı havalı bir girişle tüm gözleri üzerine çekeceği bir performans sergileyerek sahneyi titretecektir.

Haberin Devamı

Uzun zamandan sonra sosyalleşmek, gezmek, eğlenmek, dinlenmek istemeniz gerçekten hakkınızdır. Güneş, benliğinizi yaşama katılmak üzere tetiklerken; Ay, bir ‘’içe dön’’ davetiyle Güneş’e restini çeker. Kimin elinin daha kuvvetli olduğuna dair bir görüşe ihtiyacınız yok. Siz kimin tarafında olmak istediğinizi seçin, kâfi. Öncelikle de kendi tarafınızda olun, Ay ve Güneş arasındaki gerilime alet olmayın.

Duygularınız ve içgüdüleriniz Kova’nın asi, özgür, sıra dışı, pervasız, doğasından aşı alıyor. Dolunay’da uyumsuz, çatışmacı ve fevri bir Kova tetiği alırsanız, ‘’aklımda’’ deyin ve bu tetikleri alabilecek diğer kişileri de tolare edecek motivasyonu edinin. Olayları kişiselleştirmenin bir anlamı olmadığını fark ettiğinizde, her şey yolunda gidecektir.

Olayların yanlış anlaşılıp farklı değerlendirilmesi, türlü gecikmeler ve odaklanma problemleri sebebiyle zorlanabilir ya da zorlanan insanlarla yüz yüze gelebilirsiniz. Bu deneyimden hayal kırıklığına uğramadan geçmek için sadece esnek, sabırlı, itinalı davranmanız ve hoşgörülü olmanız gerekir. Doğru motivasyon olumlu sonuçlar yaratmak için yeterlidir.

Siz, ‘’aklımda’’ diyebilecek elastikiyete sahip olduğunuzda, inanın bu belirsiz ve düzensiz enerjiyi kolaylıkla sağaltabilirsiniz. Karamsar ve umutsuz davranmayın, dostlarınızla ve ailenizle bol bol vakit geçirin.

Haberin Devamı

Öngörülemeyen olaylar ve durumlara gebe bir Dolunay... Öngörülemeyen olayların tamamının kötücül ya da tatsız olması gerçekten imkânsız. Adı üstünde, öngörmek pek mümkün değil. Pek çoğunuzun eşsiz bir armağan alması, aşık olması ya da büyük bir şansa kavuşması da, unutmayın ki öngörülemez olaylar listesinde olabilir. Dolunay süresince riskli ve önemli değişiklikler yapmadan önce iyi düşünmeniz yerinde bir karar olabilir. Ertelenemez durumlarda ise kendinize güvenin, geçmiş deneyimleriniz size rehberlik edecektir.

Kontrol edebildiğiniz, faydalarından emin olduğunuz pek çok deneyimin hayal kırıklığıyla sonuçlandığını defalarca test ettiniz. Dolunayın sürprizler içermesini bu kadar büyütmeyin. Kontrolcü ve gergin tavırlardan uzak kalmak, bu Dolunay için uygun bir reçete olacaktır.

İlginç arkadaşlıklar ve ilişkilere yönelebilirsiniz

Haberin Devamı

İlişkilerle ilgili alacağınız kararlar ve yeni başlangıçlar konusunda dikkat konusu ise şudur; Dolunay etkileri bittiğinde, bu ilişkiyle ilgili çevreniz ve siz iyi hissedecek ve karşınızdakini de incitmeden yola devam edebilecek misiniz?

Uzun zamandır kararlılık, sebat ve sabır sınavlarına tabisiniz. Yapılması gereken şu ki; neye ulaşmak istediğiniz konusunda net olun, disiplinli ve sorumluluk sahibi davranın. Ulaştığınız hedefin gereklerini yerine getirin ve daha sonrası için aynı hızla devam edin. Bu bir yansıma mekanizmasıdır. Siz, sizden öncekileri takip ederek; sizi takip edenler de sizi izleyerek ilerliyor. Siz durursanız, sizi takip edenler de durmak zorunda kalır. Bu bir programdır ve insan, insanlık için buna uygun davranmak zorundadır. Güzel haber şudur; sürecin gereklerine uygun yaşayanları dönüşüme dahil olanları kimse arkadan itmeyecektir.

Tekâmül programında öyle zamanlar vardır ki, rutinin dışında deneyimlerle kitlesel ve yüksek farkındalıklar yaratılır. Hedef, büyük hayallere ilerlemek üzere vizyonun gelişmesi, yani yükseliştir. Bu nedenle büyük hayaller kurun.

3 Ağustos 2020 Pazartesi günü gerçekleşecek Dolunay’ın burçlara etkileri ise şöyle;

KOÇ

Aşk hayatınız ile sosyal çevreniz arasındaki dengeleri korumaya yönelik davranmanızda fayda var. Aksi halde her iki taraf da birbirini zora sokmak yoluna girebilir. Hatta bazı sırların deşifre olmasına yönelik tatsızlıklar gündeminizde yer alabilir. İş yaşamının size sunduğu fırsatları değerlendirmek konusunda daha istikrarlı ve özgüvenli davranın. Büyük risklere girmek için değil, fakat büyük düşünmek için çok doğru bir zamandır.

BOĞA

Maddi-manevi sahip olduğunuz değerlerin yaşamınızı ne kadar etkilediğini biliyorsunuz. Kariyeriniz konusunu, daha çok kazanma ve daha fazla başarı odağında değerlendirmelisiniz; çünkü ancak o zaman güvende hissedeceksiniz. İş ile ilgili terslikleri daha farklı düşünmeye başlayarak da çözebilirsiniz. Arzunuz ilerlemekse karar sizin; daha fazla sorumluluk almak ve başarı ya da olanı kabule geçip dinlenmek. Ailenizin ve yakın çevrenizin, sizin için önemli olan bu konuya yaklaşımlarını da dinlemenizde fayda var. 

İKİZLER

Uzak seyahatler, yeni iş ve eğitim fırsatları söz konusu olduğunda, bilip denediğiniz yöntemleri tercih etmeniz daha güvenlidir; ancak değişimin gerekli olduğu alanlarda ufak yenilikler işe yarayabilir. Başkalarının inançlarının, iletişim dilinin ve ticaret anlayışının dışında bir etkileşime sahipsiniz. An itibariyle ufkun ötesine geçmeye bu kadar yaklaşmışken, çevrenizin zihninizi dalgalandırmasına ve kendi kaygılarını size empoze etmesine izin vermeyin. Yakın zamanda tercihlerinizin nasıl sonuçlanacağını yakın çevreniz de görecektir.

YENGEÇ

Başkalarının kaynaklarının size sağladığı yararlar konusunda adil olmak kadar, kendinizi yeni sorumluluk ve borçlar içine sokmamaya da özen göstermelisiniz. İş ve ticaret ilişkilerinizde ortak kazançlar, değerler üzerinde durduğunuz detaylar sizi fazlasıyla hassaslaştırmış ve bazı konuların yanlış anlaşılmasına sebep olmuş olabilir. Daha esnek davranmanız, korkulardan arınmanız hem kar-zarar dengenizi koruyacak hem de ilişkilerinizin agresif bir tetik almamasını sağlayacaktır. Alma-verme dengesini günlük rutinde uygulayabilmek ise en önemlisidir.

ASLAN

İkili ilişkilerde, özellikle iletişim konusunda dikkatli olmanız ve öfkeyi yönetmeniz gerekmektedir. Ortaklar ya da ortaklaşa yapılan işler konusunda büyük kararlar almak için uygun bir zaman değil. Özellikle imzalar ve akitler söz konusu olacaksa, profesyonellere danışmadan asla harekete geçmeyin. Heyecanla kendinizi tekrar yaratmak istiyor olabilirsiniz ya da birden gelişen iş mevzuları kafanızı karıştırmış olabilir. Şimdilik daha önce başardıklarınızla yetinmelisiniz. Verilen mücadele, içsel kaygılarınızın, benlik savaşında sizi riske atarak yenip yenemeyeceğidir.

BAŞAK

İş konusunda daha fazla detaya boğulmanıza, kaygılanmanıza gerek yok. Gündem zaten iş yaşamınızdaki rutinlerin değişmek istemesi olacaktır. Şu sıralar sağlığınıza dikkat etmek için yapabileceğiniz yegâne şey kaygılardan ve hijyen takıntısından uzak durmak. Teknik ya da uzmanlık isteyen işlerde asla gereksiz özgüvenle işe başlamayın ve mutlaka destek alın. Temel beklentiniz huzur, mutluluk ve daha güzel günler olsun. Dileklerinizin olması, sizin onları zihninizin kaygılardan uzak bir yerinde muhafaza etmenize bağlı.

TERAZİ

Çevrenizin sizi tahrik ettiğini düşünerek onlarla tartışmaya girmeyin. Siz, şu aralar iç dünyanızda yeniden tetiklenen çatışmaları durdurmalısınız. İlişkiniz konusunda dostlarınızdan destek almak isteyebilirsiniz, ancak olayları yanlış anlamalara meydan vermeyecek şekilde ifade edin. Sizi daha mutsuz ve huzursuz hissettirecek eleştirilere imkân tanımayın. Sanatsal faaliyetlere ağırlık verin, hatta bu konuda geliştirici eğitimler ve eğlenceli etkinlikleri takip edin.

AKREP

Şu sıralar ev ve yuva konularında bir yeniliğe ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Kök ve geçmişte kalmış konular nedeniyle tetiklenmiş olabilirsiniz. Çevrenizde sizi aşağıya çeken tüm kişilerle aranıza mesafe koyabilmeniz gerekir. Önceliğiniz mesleki kimliğiniz olsun, zira bu konuyu yeterince ertelediniz.  Kariyer hedeflerinize ulaşmak konusunda planlı ve özgüvenli adımlar atın. Burada göstereceğiniz başarı, tüm geçmiş kaygılarınızı ve yuva ile ilgili üzüntü ve eksiklerinizi giderebilir.

YAY

Gelecek planlarınız konusunda istikrar göstermelisiniz. Aldığınız eğitimler sahip olduğunuz yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayacak. Gerçek bir gelecek yaratma mücadelesi vermeniz gerekiyor. Bunun için dünyasal bir mücadele değil, zihinsel bir yaratım gereklidir. Temel koşul ise asla kaygı ve korkuların esiri olmadan, karamsarlığa kapılmadan ilerleyebilmenizdir. Siz, kendi ufkunuzun sınırsızlığını ve gerçek hayallerinizi yeniden keşfetmelisiniz. İş konusunda büyük değişimler beklenebilir.

OĞLAK

Maddi-manevi tüm konularda alma-verme dengesini kurabilmeniz için, geçmişte kalması ve geleceğe ders olması gerekenlerin iyi belirlenmesi gerekir. Maddi konularda zarar ve kayıplarınızdan ders çıkarmanız, ancak artık hesapları kapatmanız gerekmektedir. Manevi değerleriniz açısından ise geleceğin farklı olmasını isteyin. Yine eski kaygıların sizi işinizden ya da ilişkiler konusundaki fikirlerinizden vazgeçirmesine güzel gelişmeleri engellemesine izin vermeyin.

KOVA

Bu Dolunay size belki daha fazla kendinizle ilgilenme fırsatı verebilir. Benliğinizin hangi yönlerinin görmezden gelindiğini, kendinize özel hangi alanların ihmal edildiğini hatırlamanın iyi olacağı kesin. İlişkiler ve ilişkilerde kendinizden vazgeçtiğiniz konularda bir restleşme ve haklarınızı hatırlama trafiği yaşanacaktır. Kendinize uzak yaşadığınız her ne varsa yapılandırmanız ve yolunuzu yeniden çizmeniz gerekmektedir.

BALIK

Bir süredir kafanızın karışık olduğu, aşırı derecede korku ve kaygılarınızın tetiklendiği, bilinçaltınızdan çıkıp gelen anıların sizi zorladığı bir dönemdesiniz. Artık bu olayların iş yaşamınızı etkileyecek boyuta gelmiş olması nedeniyle, zihninizi rahatlatacak aktivitelere yönelmeniz gerekmektedir. Bu kaygılarınız, rutin yaşamınızı ve sağlığınızı zorlamaya başlayabilir. Güzel hayaller kurup umutlarınızı besleyin, besleyin ki yaratıcı gücünüz onları gerçekleştirsin.

Şahane bir farkındalığın eşiğinde büyük bir geçişe hazırlanmaktasınız.  Bu heyecanlı geçişten güçlenerek çıkacak umutla yola devam edeceksiniz. Dolunaydan beklentiniz Tanrının bin yıllık dileği olsun.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.

Instagram: astrologseckinilbuga

Facebook: seckin.ilbuga

Twitter: seckinilbuga