Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Karşılıksız yaptığınız iyiliklerin, harcadığınız emeklerin geri dönüşlerini almaya hazır mısınız? Siz yine de hasadı toplayıp dinleneceğinizi düşünmeyin. Bir yandan ödüllerinizi alacak, öte yandan iş, ilişki, hizmet vb. pek çok alanda kendinizi yeniden yaratacaksınız. Diğerleri çalışırken tembellik veya cesaretsizlik gösterenler de bu defa huzur, mutluluk ve başarı için gerekeni yapacaklar, sanırım. 

Yeniden doğacağınız, en büyük yeteneklerinizin ortaya çıkacağı alan en çok baskı hissettiğiniz alanlardır. Olaylara bu açıdan bakarak, içinde bulunduğunuz suni kısıtlılık ve sıkışıklık halini lehinize çevirebileceğinizi fark edin.                                                   

Haberin Devamı

Dolunay yaşamınızın her alanında mükemmeliyetçi kararlar almaya, yeni adımlar atmaya hazır olup olmadığınızı da merak ediyor. Mükemmeliyetçi tavrınızın, hoşgörüden uzak bir temele oturmamasına özen göstermeniz, oldukça mühim. Öte yandan bu dolunayda, mükemmellik, özgünlük üzerinden anlam kazanır. Ne kadar özgünsen, o kadar mükemmelsin!

Harekete geçme, gerekirse yeni kişi ve ortamlara yönelip sizi en çok ifade eden işlere, ilişkilere başlama zamanı geldi diyebiliriz. Bu yılın ana temalarından birinin, özgür ve özgün bireyin yeniden doğuşu olduğundan, defalarca bahsettik. Dışlanma ve başarısız olma korkusu, çevre ve toplum baskısı, alışkanlık haline gelmiş inanç ve davranış biçimleri özgürleşmenizin önündeki engellere örnektir. En saf, en doğal, en özgün olduğunuz halinizin eşsizliğine, yani ‘’özünüzün ışığına’’ Dünya’nın ihtiyacı var. Kendiniz olmayı başarmanız ve yaratıcı fikirlerinizi hayata geçirmeniz, diğer insanlar için bir esin kaynağıdır.

İçsel olarak bir yerlere geç kalmış hissediyor, ancak bir türlü harekete geçemiyorsunuz ya da durmaksızın çabalamanıza rağmen hiçbir konuyu bir türlü nihayete erdiremiyorsunuz. Güzel haber şu; bu enerji sahasından çıkmak üzeresiniz. Bundan sonra tek yapmanız gereken, atacağınız adımlarda gerçekçi ve net olmak, hedef belirlemeden yola çıkmamaktır. Hareket kabiliyetinizi kısıtlayan durumları, tekrar gözden geçirin. Neyi görmeyi reddediyorsunuz? Dolunay, fiziksel koşullar ile iç dünyanız arasında denge kurduğunuz oranda sizi destekleyecektir. Duygular ile düşünceler, istekler ile ihtiyaçlar, soyut ile somut kavramlar arasında sayısız çatışma yaşayabilirsiniz. Bu ruh halinin sebebi. doğum öncesi sancıdır. Yönünüzü kaybetmiş hissetmeniz doğaldır, çünkü henüz nereye doğacağınızı bilmiyorsunuz. Tavsiye; en büyük hayalinize doğma gayreti göstermenizdir.

Haberin Devamı

Uzun zamandır pek çok konu, ortam ve kişi ile ilişkilerinizi gözden geçirmeyi erteliyorsunuz. Yarın ön görülemez olduğu için adım atmaktan çekiniyor, kararsızlıkla mücadele etmeye çalışıyorsunuz. Aslında yarın hiçbir zaman ‘’tamamen ön görülebilir olmadı, olmayacak da’’. İçinde bulunduğunuz dönemin tek farkı, zamanın hızlanmasının sizleri daha fazla zorluyor olmasıdır. Eskiden bir konunun netlik kazanması için günlerce, belki aylarca beklerken, şimdi bir günde onlarca konu belirsizliğini koruyarak yaşamınızdan akıp geçiyor. Her zaman beklediğiniz sonucu alamasanız da en azından fikriniz olan bir yolda ilerlediğinizi bilmek güvende hissetmenizi sağlıyordu. Şimdi ise yaşamı dışardan izliyor gibisiniz. İşte tam bu noktada, zamanın dilini çözüp uyumu yakalayamayanlar için kaostan bahsedilebilir.

Haberin Devamı

Yaşamının kontrolünü kaybettiğini düşünen insan kendi ön göremediği durumları Astroloji sayesinde anlamaya çalışmaktadır. Astrolojik öngörüler, iyi istatistik, doğru karşılaştırma, matematik yöntemlere bağlılık, denenmiş metot ve uygulamaları kullanmak ve geliştirmek sayesinde tutarlılık gösterir. Bir kelebeğin kanat çırpışı, kasırga yaratarak, hava tahminlerini yerle bir edebildiği gibi, insan ve toplum etkisi de Astrolojik öngörülerinin isabet oranını etkileyebilir. İnsanın ruhu ve bilinci özgürdür, seçimleri ise bugünü ve geleceği etkiler. Kurulan düzenlerin, insanın-insanlığın evrim düzeyiyle bağlantılı olduğu, ilahi bilgidir. Yani gökyüzünün uyguladığı programı nasıl karşıladığınız ve uğurladığınız önemlidir. Gerçekleşebilecek olayları değil, verebileceğiniz cevapları düşünmenizi tavsiye ederim. Evrensel ve evrimsel döngülere uygun hareket etme gayreti cevaplarınızı netleştirir.

Kahinlerin zamanı bükebildiklerine, ruhsal-duygusal-zihinsel (daha doğrusu kaba madde formda olmayan) bedenleri vasıtasıyla zamanda seyahat edebildiklerine, gelecekteki bir zamandan geldiklerine, kutsanmış bir yetenekle bezendiklerine dair sayısız iddia vardır. Bilimle-sanatla ya da kehanetle karşımıza çıkan dahiyane özellikler tekâmül yolundaki insanlığın ilerlemesine hizmet eden unsurlardır. Kahin, ‘’dünyasal’’ bir sayısal değeri, metodolojiyi ya da teknolojiyi kullanmadan ‘’evrenin matematiğini’’ kullanandır. Kehanet de, ortak aklın rızası kadar hakikattir. Hava durumu tahmini yapmak da, Astroloji analizi de kehanetin türevleri değildir.   

Dolunaylarda tekamüle dair bilgilere, tüm insanlığın sezgisel erişimi artar. Soyut-somut tüm değerlerin dengelenmesine imkan tanıyan Başak Dolunay’ında, ‘’evrenin matematiğine’’ kulak verin. Rüyalar, vizyonlar, sezgiler yoluyla şimdiye kadar sayısız bilgi aldınız, yine alacaksınız. Soruların, sorunların, yarım kalmış tüm konuların temizlenmesine yönelik taleplerinizi dile getirin. Mantığınızın ve vicdanınızın direnmediği her cevabı özenle değerlendirin.   

Tüm sorunlarınızın çözümünü bulduğunuz, bulduğunuz çözümleri kolaylıkla uygulamaya koyduğunuz muhteşem bir dolunay diliyorum. Bu dolunayda, kahin sizsiniz!

Dolunay’ın Burçlara Etkileri

Koç

Rutin işleriniz ve çalışma ortamınızda, yeni bir düzenleme yapmalısınız. Çalışma ortamınız ve ilişkilerinizde dengenin sağlanması için buna ihtiyacınız var. İçsel restleşmeyi ‘’Yaptıklarım fedakârlık mı yoksa bana ait sorumluluklar mı?’’ noktasında yaşayabilirsiniz. Hatta iş arkadaşlarınızla yola devam etmek isteyip, istemediğiniz konusunda bir sorgulama yaşamanız da muhtemeldir. İş konusunda uzun zamandır yeni atılımlarda bulunmak istiyorsunuz. Belki dolunay, sizi bu adımı atmaktan alıkoyan şeyi bulmanızı sağlayabilir. Esas mesele sorumlulukların sınırı ya da fedakârlıklar değil; neyi, kimle yapmak isteyip istemediğiniz olabilir. Ayrıca beslenmenizi ve sağlığınızı ihmal etmemenizde fayda var.

Boğa

Aşk hayatınız, çocuklar ve eğlenceli faaliyetler, dolunayın önünüze sereceği başlıca konular olacaktır. Dolunay, yeni insanlarla, yeni ilişkiler kurmanıza fırsat tanıyabilir. Çocuklarınızın yaşamında önemli değişikliklerin gündeme gelmesi de beklenen etkilerdendir. Organizasyonlara katılmak, sosyal ortamlarda bulunmak, dernek vb. çalışmalara zaman ayırmak konularında gerilebilirsiniz. Aslında bireysel öncelikleriniz ile toplumsal çalışmalar arasında sıkışıp kalmadınız. Doğrusu, duygularınızı ve iç dünyanızı görmezden gelmek için saklandığınız gönüllü çalışmalar, artık kendinizle yüzleşmeniz konusunda baskı yaratıyor. Kendinizi, duygularınızı sevin ve kabul edin; her şeyin yoluna girdiğini göreceksiniz. Neden daha görünür olmayasınız? Sahne sizin. 

İkizler

Dolunay aile, yuva gibi kök değerlerinizi ele almanızı sağlayacak bir enerji taşıyor. Aile hayatınız ve yaşam ortamınızla ilgili bazı değişiklikler gündeme gelebilir. Bu dönem, taşınmaz malların alım satımı konusunda sizi destekleyecektir. Daha çok iç dünyanıza yönelip, duygu ve düşüncelerinizi gözden geçirmek isteyebilirsiniz; ancak toplum tarafından bilinirliğinizi ve itibarınızı arttıracak bir dolunay söz konusu. Bir süredir koşulsuz efor harcadığınız çok sayıda konunun (iş, aşk) olumlu geri dönüşlerini almaya hazır olun. Bu da duygu ve düşüncelerde kaybolmak yerine daha fazla iş ve mesai demek olabilir. Üzülmeyin, hasat zamanlarında çalışmak bereket getirir. Hak edişleri al, ama çalışmaya devam et. Formül çok basit aslında; çalış ve kazan, kazan ve yine çalış.

Yengeç

Yakın çevre ya da eğitim için iletişimde olduğunuz kişiler ile aranızdaki ilişkinin değerlendirilmesi gerekebilir.  Yeni planlar neticesinde seyahatlerin gündeme gelmesi de muhtemeldir; ancak dolunay enerjisini yeni idealler ve hedefler belirlemek, hatta yeni eğitimlere başlamak için değerlendirin. İçinde bulunduğunuz durumu ve ortamı değiştirmek için yeniliklere kapınızı açmalısınız. Bildik ve tanıdık düzeni devam ettirerek güvende hissetmek istiyorsunuz, ancak ruhunuzun arzusu bu değil. Kendinizi sözlü ya da yazılı ifade etmek ve sosyal medya paylaşımlarıyla yetinmek yerine, hayatınızı yeniden yazın lütfen. Dolunay konunuz iletişim, ancak önce özün arzularına kulak vermelisiniz. Başaracaksınız, inanıyorum.

Aslan

Dolunayda kaynak-öz kaynak ve değer-öz değer konularında bol bol düşünün. Yaşamınızı daha keyifli bir hale getirmek için para kazanma koşullarınızı geliştirmeniz gerekiyor. Maddi konularda yeteneklerinizi daha fazla sergileyebileceğiniz yenilikçi adımlar atabilirsiniz. Dolunayın genel etkisi sizi bu konuda harekete geçirmek yönündedir. Başkalarına verdiğiniz destekler, hasat döneminde katlanarak size geri döner. Siz şimdilik kendi kaynaklarınıza güvenerek ilerlemeyi tercih edin. Daha çok kazanmaya başlayacağınıza göre daha çok çalışmaya hazırlıklı olun. Kutuplaşmanın yaşanacağı konu, size ait olan maddi değerleri paylaşmakta gösterdiğiniz cömertliğin karşılığını alıp alamadığınızdır. Bu sorgulama bazı ilişkilerinizin bitmesine sebep olabilir.

Başak

Soru şu; kendinizi yaşamınızın merkezine yerleştirmeyi başarabildiniz mi? Duygusal ilişkiniz veya ortaklarla yapılan işlerle o kadar uğraştınız ki kendinizle ilgili pek çok şeyi ertelediniz. Dolunay beden sağlığınızı, fiziksel görünüşünüzü ilgilendiren konularda sizi sorgulamaya itecektir. Bireysel yaşamınızla ilgili uzun zamandır alıp, uygulayamadığınız kararlara güncelleme getirmelisiniz. Ön planda olduğunuz, fark edileceğiniz işlere başlamadan önce kendinizi, stratejilerinizi yenilemeniz öz güveninizi tazeleyecek. Yeniay doğasında geçecek olan bu dolunay, yeteneklerinizin taçlandığı şahane bir dönemin başlangıcı olsun. Güçlü ortaklıklar, başarılı ilişkiler adaletle tesis edilir. Adalet teraziniz ise vicdanınızdır. 

Terazi

Dünya’nın daha güzel bir yer olmasını yaşamınız boyunca önemsediniz. Pek çok kaygı ve korkunuz, kendinizden çok diğer insanlarla ilgili oldu. Şimdi inzivaya çekilip fiziksel ve duygusal yorgunluklarınızı dindirmek istiyor olabilirsiniz, çünkü uzun zamandır isteklerinizi ve arzularınızı bastırıyorsunuz. Şimdi bu baskıyı yürüyüş, spor gibi basit uğraşlarla dağıtma zamanı. Sağlığınıza dikkat edip yeni dünya inşa edilirken kolları sıvamak için enerji depolayın. İş ortamı veya iş arkadaşlarınızın sizi tetiklemesine izin vermeyin. Bazı kişilerle yolları ayırmak ve korkularınızdan arınmak için dolunay döneminde destekleneceksiniz. Özgürleşmenin önündeki en büyük set, bağları kesememektir. Gereksiz bağlardan ve bağımlılıklardan kurtulduğunuz, esaretle değil, cesaretle ilerlediğiniz bir dolunay olsun.     

Akrep

Kurduğunuz sosyal bağlar sayesinde kazancınızın artacağı, yeni gruplar ve organizasyonlar içinde bulunacağınız bir dolunay geliyor. Daha fazla sahnede olacağınız, yaptığınız işlerin geniş ağlara yayılabileceği bir dolunay olacağını söyleyebiliriz. Yeni yaratımlara, projelere başlamak, var olan işleri genişletmek iş ve sosyal yaşamınızı olukça hareketlendirecektir. Akrepler yeraltını sever, ancak dolunay tepeye çıkmak konusunda sizi yüreklendirebilir. Bazı kişilerle ve ortamlarla uzun zamandır yolların ayrılması gerektiğinin bilincindesiniz. Özgün ve özgür yaratımların desteklendiği bu dönemde, attığınız adımlar geleceğinizi şekillendirir.

Yay

Bir süredir hem aile içinde hem iş-meslek konularında ağır ilerleyen ve sizi tutan bir enerjiyle iç içeydiniz. Aslında hedeflerinize ulaşmak için terk edilmesi gereken davranışlar ve kişilerle ilgili oldukça fazla yol kat ettiniz. Tek yapmanız gereken, kararları uygulama ve sizi bağlayan duygu durumuyla yeniden yüzleşmektir. Statünüz kadar, yerleşik düzeniniz ve ev ortamınız da hedeflerinizle bir uyum içermeli. Toplum önündeki tanınırlığınızın kaderi bir plan olduğunu unutmadan, hareket kabiliyetinizi ve yeteneklerinizi aktive edin. Dolunay hiç açığa çıkmamış yönlerinizi keşfetmenizi de tetikleyebilir. Yetenek ve yeterliliklerinizi ortaya çıkarırken, yaşanması normal olan direnç ve iç çatışmayı yönetin. Dolunay boyunca, kendinize parlamaya hazır olduğunuz konusunda telkinlerde bulunun. 

Oğlak

Geçtiğimiz aylarda yaşadıklarınız, yepyeni bir yaşam görüşü kazanmanıza sebep olmuş olmalı. Fikren ya da fiziken uzaklara gitme arzunuz varsa tam zamanı. Çevre ya da günlük hayatın içindeki ufak tefek değişiklikler, yeniden dünyaya gelmiş gibi hissetmenize yardımcı olabilir. Tamamlanması ya da sonlandırılması gereken pek çok konuyu zaten geride bırakmış olmalısınız, ancak şarj olmak istiyorsanız, iletişimde olduğunuz kişi, ortam, iş vb. her alanda bazı değişiklikler yapmalısınız. Yeni bir dil, eğitim, ticaret alanı ya da iş meslek konusu ile ilgili gelen önerileri değerlendirin. Enerjinizi ve çalışma azminizi yeni bir ideale yoğunlaştırın, aksi halde kendinizi tekrar etmekten sıkılacağınıza eminim.

Kova

Bir süredir bunaldığınız borçlar ve alacaklar konusu nihayet çözüme ulaşıyor olabilir. Tıkanıklık yaşadığınız, yorulduğunuz konularda yeteneklerinizi kullanmanız gereken bir dolunay olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Yaşadığınız sorunlar maddi kaynaklı olduğuna göre kazancınızı arttıracağınız yeni işler ve yöntemler keşfetmelisiniz. Siz yeni keşifler, orijinal projeler konusunda zaten isteklisiniz. İstikrarlı bir şekilde maddi konuları merkeze alın ve kazancınızın artmasını hedefleyin. Öncelemeniz gereken konulardan biri maddi-manevi kişisel bir alan yaratmak olsun. Basit kişisel tasarruflar ya da yatırımlar yapmayı deneyebilirsiniz. Ortak haklar ve kazançlar konusunda zaten destekleneceksiniz.

Balık

İkili ilişkilerinizde ve ortaklıklarınızda daha uzlaşmacı davranmayı başarabileceğiniz bir dolunay. Anlaşmalar, sözleşmeler ya da mahkemeye konu olmuş pek çok alanda kişisel tutumunuzu gözden geçirin. Birlikte hareket edilen durumlarda başta oldukça istekli olup sonrasında yolları ayırmayı seçen siz olabilir misiniz? Netleştirilmesi gereken konu, bireysel haklarınız ile ortak haklar ve kullanımlar konusunda ne kadar objektif olduğunuzdur. Gerçekten destekleneceğiniz bu dolunayda ilişki ve ortaklıklarda adaletinizi kaybetmeden ilerleyin. Evlilik, ilişki ve ortaklık konularında bağımlı tutumları yenin, geride kalması gerekenleri terk edin ve yeniye merhaba deyin.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgiler.

 

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga - @askinsifrelerikitap

Facebook: @seckin.ilbuga - @askinsifrelerikitap

Twitter: @seckinilbuga - @askinsifreleri