Zihin Gücünü Keşfet ( 3 )

Zihin gücü her zaman kontrol edilebilen bir güç müdür? Kontrolsüz davrandığı olur mu?

Zihingücü herkeste, her zaman var, biz onu kontrol etmezsek zaten o kendi kendine bir şekilde çalışıyor. Zihnin nasıl çalıştığını bilip, bu gücü olumlu olarak yönlendirebilirsek yaşam kalitemiz artar. Düşünsenize pek çok insan başına gelen kötü bir olayı defalarca düşünerek kendi kendini korkutuyor. Bilinçaltıda bu düşünceleri her seferinde gerçek sanıyor, bir inanç oluşuyor ve hayatınıza korkunuzu çekiyor. İşte bu da zihin gücü. Ya da kiş her kızdığında '' beni kanser edeceksiniz, hasta edeceksiniz'' diye defalerce kendine olumsuz telkin veriyor. Ve bir gün kanser oluyor. Niye ? Zihin gücünü olumsuz yönde kullandı.

Haberin Devamı

Bilinçaltına geçmiş inanç ve alışkanlıklar otomatik olarak kendini tekrarlıyor. Kişi farkında olmadan hayatını onlara göre yaşıyor. Yani kontrol bilinçaltınada oluyor. Ama kişi isterse bilinç seviyesindeki farkındalığını arttırarak ve doğru yöntemleri kullanarak kontrolü ele alabilir. Zaten zayıflama ya da diğer değişim çalışmalarında yaptığımızda budur.

5) Zayıflamanın dışında zihin gücümüzle yapabileceklerimiz neler?

Hiç farketmez, yaşamın her alanında zihin gücünden yararlanabiliriz. Zaten herkes bunu farkında olmayarak da yapıyor. Bazen bir şeyi çok istersiniz, onu öyle bir hayal edersinizki zihninizde gerçekten olmuş gibi yaşarsınız, hatta şöyle dersiniz '' ya ben bunun nasıl olacağını bilmiyorum ama birgün kesinlikle olacak''. Dediğinizede gönülden inanırsınız, hiç bir şüphe yoktur içinizde. İşte burada da zihin gücünzü kullanmışsınızdır. Hayal etmiş, yaşamışsınız, hissetmişsiniz ve inanmışsınız. Bilinçaltını bu düşüncenizin gerçek olduğuna ikna etmiş ve gücünü kullanmışsınızdır. 21 gün aynı saate kalksanız ya da yatsanız 22. gün zihniniz size o saatte yatmayı hatırlatacak, uykunuzu getirecektir. 21 gün içiki içmek yerine bitki çayı içmeyi tekrarlarsanız 22. gün canınız aynı saate bitki çayı isteyecektir.

Zihin gücü her türlü değişim çalışmasında kullanılıyor, zaten zihin her yerde :) her an kullanıyoruz. Sadece onu daha aktif ve olumlu yönde kullanabilmeli, ve ne kadar büyük bir güç olduğunun farkına varılmalı.

Haberin Devamı

www.arzubiyiklioglu.com