Sınırlı Hayatınız Sağlığınızı Bozabilir

İnsanoğluyuz onu isteriz, bunu isteriz, durmadan isteriz. Bazen bir şeyler yapmak, bazen başarmak bazen de sahip olmak isteriz. İş isteriz, para isteriz, mevkii isteriz, koca isteriz, çocuk isteriz, itibar saygınlık isteriz...

Ve doğru istediğimizde herşeyi elde edebilme gücümüzde vardır. Ancak birşeyleri elde etme yolunda giderken ya da elde ettiğimizde, sağlığımızı kaybedersek neye yarar? Ne yediğimizin, ne sevdiğimizin, ne de malın mülkün tadını alamayız. Bu yüzden de önce sağlık, herşeyin başı sağlık deriz. Şimdi buraya bir de özgürlüğü eklemek isterim. '' Herşeyin başı sağlık ve özgürlük''.

Haberin Devamı

Sağlıklı olup çok paranız olsa ve siz bunu özgürce harcayamazsanız ya da harcasanız bile ruhunuz, bedeniniz özgür değilse, birilerinin ya da birşeylerin esareti altındaysanız neye yarar?

Sağlığınız yerinde olup aynı zamanda iyi bir kariyere sahip olsanız ama özgürce işinizi yapamıyorsanız neye yarar?

Sağlığınız yerinde olup istediğiniz erkekle/kadınla beraber olsanız ama özgürce aşkınızı ve kendinizi yaşayamıyorsanız neye yarar?

İnsanın özgürlüğünün kısıtlanması zamanla sağlığını da bozar. Yeri geldi anneniz-babanız, yeri geldi mahalleniz, yeri geldi eşiniz, yeri geldi toplunmunuz defalarca esareti altına aldı sizi. Tabii burda bir düşünmek lazım acaba onlar mı özgürlüğünüzü aldı sadece, yoksa siz mi teslim ettiniz. Ben düşündüm yıllar önce kimlere ne kadar özgürlüğümü teslim etmişim. Sonra da birer birer geri aldım. Çünkü şunu fark ettim, korktukça özgürlüğümün kısıtlanmasına daha fazla izin veriyorum, özgürlüğüm kısıtlandıkça da daha fazla korkuyorum. Bu kısır döngüyü kırmanın yoluda korkularla yüzleşmektir. Korkuyla yüzleşebilmenin motivasyonu da özgür olmanın ne demek olduğunu bilmektir. Hangi korkunuzdan dolayı kendinizi kısıtlı hissediyorsunuz bir düşünün. Şimdi de eğer korkmasaydınız, o özgür alana geçseydiniz, ne olurdu? Ne hissederdiniz? Kim olurdunuz? Kısaca özgürlüğünüzün tanımını yapın, tadını alın, kokusunu duyun, özgür olmayı yüreğinizde hissedin...

Sevgiyle ve özgürce ilerleyin...

Haberin Devamı

NLP Uzmanı Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu

www.arzubiyiklioglu.com