Ne İstediğiniz Değil Neye İnandığınız Önemli

Hayatınızda istediğiniz şeyleri gerçekleştiremiyorsanız kaderi ya da evrensel adaleti mi suçluyorsunuz? Yoksa ailenizi, eşinizi, dostunuzu mu? Eğer bu yöntemi kullanıyorsanız suçlayarak hiçbir şeyi değiştirememiş olduğunuzun da farkındasınızdır.

İstediklerinize sahip olamıyor ya da gerçekleştiremiyorsanız o konuyla ilgili inançlarınızı test edin, neye inanıyorsunuz farkında olun. Daha iyi bir iş isterken içinizde böyle bir iş bulamayacağınıza inanıyorsanız inancınızı yaşayacaksınız. Güzel bir ilişki yaşamak istiyorsanız ama bu arada karşı cinsle ve ilişkilerle ilgili olumsuz inançlarınız varsa yalnız kalmaya ya da yanlış ilişkiyi yaşamaya devam edeceksiniz. Daha fazla para isterken paranızın olmadığına ve parayı bulamayacağınıza inanıyorsanız parasızlığı deneyimlemeye devam edeceksiniz. İnançlar evrensel emirlerdir. Er ya da geç kendini doğrulayacaktır. O yüzden istediğiniz he ne ise o konuyla ilgili olumsuz inançlarınızın farkına varın ve onları değiştirin.

Haberin Devamı

Danışanlarımla yaptığım en temel çalışma budur. Çünkü istediğinizle ilgili olumsuz inancı değiştirmedikçe ne yaparsanız yapın kalıcı sonuç alamazsınız. İstekler değil inançlar kazanır. Geçmiş hayatınıza dönüp bir bakın, siz ne isterken ne olmuş? Ya da istediğiniz bir şey nasıl gerçekleşmiş? İkisi arasındaki zihinsel, duygusal farkı görün, anlayın. Neden bir istediğiniz olurken diğeri olmamış? Farkındalıkla kendinize dönerseniz zaten siz de doğru cevabı bulacaksınız.

Bugün kendinize şöyle bir test yapın: Önce hayatınıza sokmak istediğiniz, gerçekleşmesini istediğiniz şeyleri yazın. Tabii ki sadece size bağlı olan durumları… Sonra bu isteğinizi söyledikten sonra “ama …” bağlacını ekleyin. Bakalım, ama’yı nasıl bir cümle takip ediyor. Olumsuz bir düşünce kalıbı geliyorsa işte değiştirmeniz gereken inanç odur. Ya da şu soruyu sorun: “Bu isteğimin tam tersi yönde neye inanıyorum?”

Kaderi, olayları, şahısları suçlamaktan vazgeçip kendi hayatınızın her türlü sorumluluğunu alın. Her şey eskisi gibi devam etmek zorunda değil. “Böyle gelmiş böyle gider”, “insan yedisinde neyse yetmişinde de odur”, “bende şans yok…” gibi cümlelere de inanabilirsiniz. Haklısınız; çünkü bunlar da inançtır ve kendini doğruladığı için de haklı olacaksınız… Artık şansınızın döndüğüne, değişimin her yaşta olabileceğine, zihninizi daha etkin kullanabileceğinize de inanabilirsiniz. O zaman da bunun sonuçlarını yaşarsınız. Yine haklısınız… :) Çünkü inanç neyse sonuçta odur.

Haberin Devamı

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com