Mutluluk İçin Seçim Yapabilirsiniz

Siz de çabuk vazgeçenlerden misiniz? ''Aslında yapmak istediğim, değiştirmek isteğim bir sürü şey var ama başladıktan sonra ya da başlamadan vazgeçiyorum'' der misiniz? Eğer böyle diyorsanız okumaya devam edin. Yok, ben tuttuğumu koparıyorum diyorsanız belki bu yazıyı ihtiyacı olan bir dostunuzla paylaşırsınız :)

Aslında her vazgeçiş bir seçimdir. Her an bir şeyleri seçeriz. Neyden vazgeçiyorsanız bakın bakalım onun yerine neyi seçiyorsunuz? Size cazip gelen ne? Neden cazip geliyor, sorun kendinize. Artık cesur olma zamanı... Kendinizle yüzleşme zamanı...

Haberin Devamı

İnsan denen varlık yani biz, alışkanlıklar toplamıyız. Alışkanlıklarımıza göre seçimler yaparız. En basitinden egzersiz yapmaya bir türlü başlayamıyorsanız oturmayı seçiyorsunuzdur. Oturmak kolaydır, oturmak da hareketsizlik de bir alışkanlıktır.Pastayı mı seçiyorsunuz, salatayı mı? Sağlıksız beslenmek de bir alışkanlıktır.Mutlu olmak da bir alışkanlıktır. Düzenli olarak tekrar edilen her şey zamanla alışkanlığa dönüşür ve çok kolay bir davranış olur bizim için. Çünkü otomatik pilotumuza bağlamışızdır o davranışı. Her alışkanlığın da bir getirisi, bir sonucu vardır. Eğer bu sonuç size hizmet etmiyorsa, zarar veriyorsa seçim hakkınızı farklı yönde kullanarak yeni bir alışkanlık elde etmek için adım atabilirsiniz. Hani o vazgeçmeden seçmek istediğiniz şey her ne ise onu en az 21 gün boyunca seçin. Her gün kendinize neyi seçeceğinizi hatırlatın.

Belki ihtiyacınız motivasyondur. O zaman yapacağınız yeni seçimin size ileride getireceği sonucu hayal edin. Bir yere en az 20 madde kazançlarınızı yazın. Size yeni seçiminiz ne sağlayacak, ne getirecek, nasıl birisi olacaksınız, hayatınızda ne değişecek, yazın. Her gün gözünüzün önünde dursun bu liste. Kendinize her gün hatırlatın. Gülümseyin ve seçiminizi yapın.

Hayatı yaşamak sadece nefes almak değildir. Öğrenmek, keyif almak, üretmek, fayda sağlamak, keşfetmek, arınmaktır... Bir insanın yaşam kalitesini en çok yaptıkları, alışkanlıkları belirler. Belki de bugün yeni bir alışkanlık yaratmaya başlamanın tam da zamanı. En iyi zaman ŞİMDİ'dir.

Haberin Devamı

-Sağlık beslenmeyi

-spor yapmayı

-olumlu düşünmeyi

-mutlu olmayı

-gülümsemeyi....

Sen bugün neyi seçmeye başlayacaksın?

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com