Mükemmel Halinizi Yaratarak Rahatlayın

''Mükemmel BEN''ni yaratın ve ona bağlanın; Burada söz konusu olan mükemmellik, henüz gerçekleştirmediğiniz ama gerçekleştirme potasiyelinizin olduğu, sizin kendi içinizde mümkün olabilecek en iyi halinizdir. Herkes şu an olduğu halinden çok daha fazlası olabilir. Yeterki bunu hayal edebilsin.

Mükemmel halim nasıl olurdu? diye düşünün. Hatta düşünmeklede kalmayın kağıdı-kalemi alın ve yazmaya başlayın. Bu egzersizi ilk yaptığınızda zorlanabilirsiniz, belki de bugüne kadar hiç düşünmediğiniz hallerinizi hayal etmek sizi zorlayacaktır. Mükemmel ben egzersizin ilk kez yaptığınızda zihninizde kendinizle ilgili olan sınırlarınızı farkedeceksiniz. Eğer her bir bölüm için vereceğiniz ayrıntılı bir cevap yoksa ya da verdiğiniz cevaplar sizi heyecanlandırmıyorsa zihninizde kendi kişsel gelişiminizle ve değişimizle ilgili çok sınırlar var demektir. Sizin şu ankinden daha iyi bir duruma gidebilmeniz için zihininizin gideceği yeri görmesi gerekir. Ama bu bir sorun değil, hayal gücünüzü olumlu yönde kullandıkça, mükemmel halinizi görmekte ustalaşacak ve onu düşünmekten zevk alacaksınız.

Haberin Devamı

FİZİKSEL GÖRÜNÜMÜM: Daha uyumlu, daha bana yakışan, daha bakımlı giyiniyor olsaydım nasıl olurdum? Kişisel bakımlarımı, saçlarımı, kilo durumumu daha ideal bir noktaya getirmiş olsam nasıl olurdum? ( bu sorulara cevap verirken hepsi sanki olmuş gibi, zihninizde kendinizi net bir şekilde görün. Eğer görmekte zorlanıyorsanız tek tek görüntülere odaklanın, önce saçlarınızın değiştiğini görün, sonra kıyafetlerinizin, sonra kilonuzun....)

Egzersizi sağlıklı haliniz, ilişkileriniz, kariyeriniz, aşkınız, sosyal çevreniz...için de yapabilirsiniz. Bu egzersizin devamını '' Fark et Uygula Değiş'' adlı kitabımda ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.Size özel tasarlanmış kişisel gelişim defteriniz de kitabın son bölümünde yer almaktadır.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin :)

NLP Uzmanı Ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu

www.arzubiyiklioglu.com