Konuşma şekliniz sizi yaşlandırabilir

Gün içinde kafamızın içinden binlerce düşünce geçer, yüzlercesi de ağzımızdan kelimelerle dış dünyaya çıkar. Ağzımızdan çıkan her bir kelime bizim düşünce şeklimizi, inançlarımızı yansıtır. Ağzımızdan çıkan her cümle, aklımızdan geçen her düşünce kendi kendimize verdiğimiz telkinlerdir. Hiç durmadan kendimize oto telkin yaparız. Şimdi bu noktada sıkı bir farkındalık kazanmanızı istiyorum. Bugünün egzersizi ağzınızdan çıkan olumsuz telkinleri yakalamanız. Benim odağım sürekli insanların konuşma şeklinde olduğu için çevremdeki tanıdık tanımadık insanların nasılda gelecekleri üzerinde olumsuz yatırımlar yaptığını farkedebiliyorum. Tabiiki bunu herkesin kendi için farkedebilmesi gelecek yılları üzerinde olumlu yatırım yapmasını sağlar.

Haberin Devamı

Henüz elli yaşında bir kadın bir şeyleri hatırlayamayınca '' ah yaşlanıyormuyum ne, bu aralar çok unutuyorum'' demesi, '' yaş ilerledikçe hastalıklarım artıyor'' demesi, kırk yaşında bir insanın sık sık ''benim başım tutar hep'' demesi, '' benim migrenim var'' diyerek hastalığına sıkı sıkı bağlanması, onunla bütünleşmesi, sık sık '' hayat çok zor, çoook'' demesi.... kişinin kendi kendine yaptığı olumsuz telkinlerdir. İleriki günlerde de buna benzer yaşamları hayatında kabulle beklemesi ve yaratmasıdır.

Eğer yaşlanmayı hastalanmak, elden ayaktan düşmek, çirkinleşmek, zihinsel aktifliğinizi kaybetmek olarak algılıyorsanız kendiniz için öyle bir yaşlılık yaratırsınız. Algı alanınınız sağlıksız bir yaşlılıkta olduğu için de beyniniz o tip yaşlıları farketmenizi sağlayacaktır. Kendi kendinizi daha da çok ikna edeceksinizdir böylelikle. Oysa bütün yaşlılar öyle değildir. Yaşının altında gösteren, bedeni ve zihni gayet iyi çalışan, sağlıklı ve aktif yaşayan, etrafındaki insanlar tarafında bilge kişi olarak görülüp sevilen, sayılan yaşlılar da vardır. Eğer bunun mümkün olduğuna inanırsanız algınız sağlıklı yaşlılara kayacak ve sizin onları görmenizi sağlayacaktır. İnsanların hayatlarını farklı kılan düşünce ve inançlarıdır.

Bugün yanınızda bir not defteri gezdirin ve gün boyunca ağzınızdan çıkan bütün olumsuz cümleleri yakalayın ve yazın. Akşam olduğunda hayretler içinde kalabilirsiniz. Bu egzersiz sizin değişim için hızlı bir adım atmanızı sağlayabilir. Sonuçta hiç kimse kendisi için bile bile bir kötülük yapmak istemez değil mi? Farkına varmak güzel bir şeydir :)

Haberin Devamı

Farkındalık dolu bir gün diliyorum, sevgiyle ilerleyin...

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu

www.arzubiyiklioglu.com