GÜZEL BAĞIMLILIKLAR YARATABİLİRSİNİZ

Beynimiz doğduğumuz andan itibaren her şeyi kaydederek nörolojik bağlantılar kurmaktadır ve bu biz ölene kadar da devam eder. Öğrendiğimiz bir şeyi çok sık düşünürsek ya da yaparsak o konuyla ilgili olan nörolojik ağ kalınlaşır ve belli bir kalınlığa eriştikten sonra da bizi bilinçsizce kontrol etmeye başlar. İşte bu noktada bağımlılık oluşmuştur.

Hergün televizyon karşısında bir şeyler atıştırıyorsanız belli bir zaman sonra istem dışı otomatik yemeye başlarsınız. Hergün belli bir miktarda alkol alırsanız bir zaman sonra canınız istemese de kendinizi içerken bulursunuz. Hergün saat üçte çay içerseniz bir zaman sonra saatin kaç olduğunu bilmeseniz de üçte beyniniz size bunu hatırlatır. Farkında olalım ya da olmayalım beynimizde işler böyle döner.

Haberin Devamı

Bu bilgiye dayanarak kendimize faydalı bağımlılıklar oluşturabiliriz. Mesela spor bağımlılığı :)

Neden hergün bir saatlik yürüyüş yapmaya kendinizi programlamıyorsunuz? Evet başlangıçta zor gelebilir, zaman alabilir ama neden olmasın?

Neden hergün belli bir saatte 30-40 sayfa kitap okumaya programlamıyorsunuz?

Ya da her gün bir saat müzik dinlemeye, yataktan gülen bir yüzle çıkmaya...

Sonuç olarak ya farkında olmadan bağımlılıklar kazanacağız ya da istediğimiz güzel bağımlıklıklar programlayacağız. Siz hangisiniz tercih edersiniz ?

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu

www.arzubiyiklioglu.com