Evde Tükürük Testiyle Bağırsak Mantarlarını Kontrol Edebilirisiniz

Bugün sizlerle geçen gün kızımın doktorundan öğrendiğim önemli bir bilgiyi ve hem kendinize hem çocuklarınıza kolaylıkla yapabileceğiniz bir sağlık testini paylaşmak istiyorum. Kızım doğduğundan beri kontrolleri ve hastalıkları için yedi yıldır aynı doktora götürüyorum. Dr. Emin Mindan, kendisine buradan da sevgilerimi ve saygılarımı yolluyorum. Her zaman doğal beslenme ve doğal tedavi yöntemlerine öncelik veren, tüm çocukları kendi çocuğu gibi gören, onların sağlıkları için geçici çözümler değil tüm hayatlarını etkileyecek yatırımlar yapan bir doktor. Ara sıra annelerin kulaklarını da çekmiyor değil… :) Hani olur da beslenmeyle ilgili bir yanlışınızı falan görürse... Hımmm!

Haberin Devamı

Kendisiyle son görüşmemizde “SALIVA TESTİ”ni yapmamızı istedi. Bu test sayesinde bağırsaklarımızda zararlı bakterilerin çoğalıp çoğalmadığını kolaylıkla anlayabilecek ve ona göre beslenme yollarıyla önlem alabilecektik. Bu durumu açıklayan bir de yazı verdi bana. Ben de hemen sizlerle paylaşmak istedim. Şimdi sizlerle bu yazıyı ve testi nasıl yapacağınızı kısaltarak paylaşıyorum.

“Son yıllarda sessiz ve yıkıcı hastalıklar yanardağ patlaması şeklinde arttı. Şişmanlık, diyabet, kalp damar hastalıkları, kanser ve sinir sistemi hastalıkları adeta insanların kaderi haline geldi. Çocuklarda alerjik hastalıklar, otizm, hiperaktivite ve dikkat bozukluğu giderek artıyor. Hatta MS gibi 20-40 yaşlarında görülen hastalıklara çocukluk çağında sıklıkla rastlanıyor.

Bu hastalıkların başlıca nedenlerinin arasında beslenmemizdeki değişiklikler yer alıyor. Katkı maddeleri, şekerli, unlu gıdaların çok tüketilmesi, ayçiçeği, mısır özü, soya ve margarinlerin omega-3/ omega-6 dengesini bozması… Kısaca gıda zannederek aldıklarımız, önce bağırsaklarımızı bozdu. Bağırsak geçirgenliğini arttırdı, kanımıza karışan sindirilmemiş maddeler, ağır metaller, katkı maddeleri organlarımıza zarar vermeye başladı.

Bağırsaklarda 100 trilyon bakteri bizimle birlikte yaşar. Normal bağırsak florasında bu bakterilerin %90'ının faydalı bakterilerden olması gerekir. Hazır gıdalar nedeniyle yararlı bakteriler azalır, zararlılar çoğalır. Özellikle kandida isimli mantarda bir artış görülmektedir. Antibiyotiklerin gereksiz kullanımı da bu durumu tetiklemiştir.

Haberin Devamı

Kandida, ağız, kulak, burun, boğaz, mide, bağırsak, vajina gibi birçok organı etkileyebilir. Kabızlık, ishal, karın ağrısı, ağız kokusu, kolit, makat kaşıntısı, cinsel güçsüzlük, unutkanlık, depresyon, boğaz ağrısı, mide ekşimesi, gıcık öksürüğü, uyuşukluk, gece terlemesi, sivilce, kaşıntı, sinüzit, dilse yanma, aşırı yorgunluk, vajina iltihabı, artrit, adet öncesi gerginliği, idrar yolları iltihabı, kas ve eklem ağrısı kandida enfeksiyonuna bağlı olabilir.

Bağırsaklarda kandidanın arttığını basit bir testle anlayabiliriz. Bir bardak içme suyuna sabah aç karnına tükürün ve 15 dakika izleyin. Eğer tükürük suyun üstünde kalıyorsa sağlıklı bağırsak florasına sahipsiniz. Eğer tükürük dibe çöküyorsa, saçak gibi aşağıya iniyorsa, kar yağmış gibi oluyorsa veya suya rakı konmuş gibi bulanıyorsa kandida bağırsak floranızı bozmuş demektir.

Haberin Devamı

Kefir, en önemli probiyotik; yani dost bakterilerin kaynağıdır. Günde en az iki su bardağı tüketilmelidir. Ev yoğurdu, boza, meyan kökü, şalgam ve geleneksel yöntemlerle yapılan turşular da probiyotiktir. Ayrıca sebze, sarımsak ve soğanı da fazla tüketerek kandida enfeksiyonuna karşı koyabilirsiniz.”

Evet, değerli Dr. Emin Mindan bilgilerini benimle ve diğer ebeveynlerle paylaşmıştı. Ve ben de kendisinden izin alarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Ne yapıyoruz? Doğal besleniyoruz, spor yapıyoruz ve olumlu düşünüyoruz… :)

Bu arada sizlere duyurmak istediğim bir çalışmam var. 16 Kasım Cumartesi günü hafta sonu grubu, 19 Kasım salı günü de hafta içi grubuyla '' Koç Sensin '' çalışmamız var. Web sitemin takvim bölümünden çalışmanın ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com