Affederek Sağlığınıza Kavuşun

Küçük Mustafa, bir an kendini bahçede buldu. Tam beş yaşındaydı, öylece bakıyordu kendisine. "Ne görüyorsun gözlerinde" diye sordum. "Acı" dedi. "Neyin acısı" diye sordum. "Babamın bizi bırakıp gitmesinin, terk edilmenin acısı" dedi. "Başka ne görüyorsun" dedim. "Öfke" dedi. "Neyin öfkesi" dedim. "Babama duyduğum öfke" dedi ve gözlerinden 30 yıldır tutuğu, sakladığı yaşlar boşaldı... Tıpkı küçük Nilay'ın kendisini evin banyosunda bulduğu gün gibiydi acının havaya karışması. Nilay da kardeşinin gelmesiyle dışlanmışlığın, değersizliğin acısını biriktirmişti içinde yıllarca. Unuttum sanmıştı halı altına süpürdüğü acı anıları. Ama şimdi çıkıvermişti karşısına on yaşındaki halinin kocaman açılmış korku dolu gözlerini görünce... İkisi de aslında yıllardır bir şeylerin ters gittiğini biliyordu. Ama sebebini bilmiyorlardı. Mustafa bastırdığı öfkesinin gizliden gizliye hayatını yönettiğinin farkında değildi. Hep bir yük hissediyordu kalbinde ama neyin yüküydü bilmiyordu. Çünkü hep dışarıya bakıyordu, sorunu, suçluyu ya da çözümü hep dışarıda arıyordu. Kendisini korumak için çok kalın bir kabuk kaplamıştı her yerini. Kimsenin hayatına yaklaşmasına izin vermiyor, insanlardan kaçıyordu, bazen de görünmez olmak istiyordu. Nilay da öyle. Sanki herkes ona karşıydı, hiç kimse ona değer vermiyordu. Sanki yaşı ve bedeni büyüdükçe değeri daha da küçülüyordu. Dışarıya bakan iri gözlerinin arayışı acaba bugün kim bana ne yapacak endişesiyle doluydu yıllarca...

Haberin Devamı

Ama şimdi hayatları bambaşka... :) Çünkü ikisi de içlerinde biriktirdikleri ve hayatlarını yöneten blokajlarıyla yüzleşip çözülmeler yaşadı. İçlerindeki çocukla kucaklaşıp, geçmişlerini salıverdiler. Küçük Mustafa babasını, küçük Nilay da kardeşini, annesini ve babasını affetti. Bunlardan daha önemlisi kendileriyle barıştılar, kendilerine sevgi ve değer verdiler.

İşte, bunun gibi şahit olduğum yüzlerce gerçek hikâye anlatabilirim size. Arınmak, bağışlamak, geçmişin olumsuz izlerinden kurtulmak kişiyi özgürleştiriyor. Sizinde hâlâ içinizde annenizle, babanızla ya da kardeşlerinizle ilgili blokajlarınız varsa onları bir an önce çözümleyin. Kendinizi de onları da affedin. Özgürleşin, arının; sonra bakın bakalım hayatınız nasıl da değişmeye başlıyor, nasıl da sağlığınıza kavuşuyorsunuz. :)

Haberin Devamı

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com