YaşamAltin Böceği Nedir? Altin Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Altin Böceği Nedir? Altin Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

01.11.2021 - 16:09 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde yaşayan pek çok böcek türü vardır. Bu böcek türlerinden bir tanesi de altin böceğidir. Altin böceğinin ne olduğunu ve adını ilk kez duyanların bu altin böceğinin nerede yaşadığına dair araştırmaları sürmektedir. Altin böceği son günlerde en çok araştırılan böcekler arasına girmiştir. Peki altin böceği nedir? Altin böceği nerede ve ne kadar yaşar? Altin böceğinin yaşam alanları nerelerdir tüm detayları ile derledik.

Altin Böceği Nedir Altin Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

 Altin böceği ülkemizde pek görülmeyen böcek türlerinden bir tanesidir. Dünya genelinde ise altin böceği görülme sıklığı artmıştır.

Haberin Devamı

 Altin Böceği Nedir?

 Altin böceği Latince ismi Cetonia Aurata olan bir böcek türüdür. Bazen gül böceği olarak da adlandırılmaktadır. Görüntüleri turkuaz ve yeşil karışımı bir renktir. Parlayan tüylere sahiptir. Bundan dolayı da altin böceği türleri oldukça yayındır. 20 milimetre boylara sahip olan altin böceği metalik olan bir böcek türüdür. Yapısal olarak da renklidir. Altin böceği bazen diğer böcek türleri ile karıştırılmaktadır. Altin böceği eklem bacaklı olan böcek türlerindendir. 

 Hızlı bir uçuş yeteneğine sahiptir. Bundan dolayı ağaçlarda hızlı bir şekilde ürerler. Yapraklarda yaşamayı çok severler.

 Altin Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

 Bu böcek türleri en fazla Kuzey Amerika bölgesinde tropik yerlerde yaşamaktadırlar. Larvaları bu bölgede oldukça fazladır. Bir altin böceği ortalama olarak 2 yıl kadar yaşarlar. 2 yıldan sonra diğer canlılara yem olurlar. 

Yazarlar