Genel SağlıkAlerjiniz varsa dikkat!

Alerjiniz varsa dikkat!

03.03.2015 - 12:17 | Son Güncellenme:

Uzmanlar tarafından alerji, birçok insanın önemsemediği etkenlere karşı bağışıklık reaksiyon göstermesi olarak tanımlanıyor.

Alerjiniz varsa dikkat

Uzmanlar tarafından alerji, birçok insanın önemsemediği etkenlere karşı bağışıklık sistemimizin reaksiyon göstermesi olarak tanımlanıyor. Alerjisi olan kişiler genelde birden fazla şeye karşı hassasiyet gösteriyorlar. Bu reaksiyona neden olan etkenler sıklıkla polenler, ev tozu akarları, küf, hayvan dokularını oluşturan hücreler, gıda, ilaç ve böcek sokmaları olarak sıralanıyor.

Normal şartlarda bağışıklık sistemimiz mikroplarla savaşarak savunma sistemimizi ortaya koyuyor. Bununla beraber birçok alerjik reaksiyonda yanlış alarm bulunuyor. Genler ve çevresel etkenler bu durumdan sorumlu hale geliyor.Alerjik reaksiyonlar; burunda akma, hapşırma, kaşıntı, şişlik veya astım gibi çeşitli belirtilere neden oluyor. Aşırı duyarlılık olan anafilaksinin hayatı tehdit eden şiddetli bir alerjik reaksiyon olduğunu belirten Elab Laboratuvarları Uzman Dr. Tuğba Özülkü; "Doktor deri veya kan testi ile alerji etkenini belirler. Tedavisi ilaç, alerjen shotları ya da reaksiyona neden olan etkenlerden uzak durmak şeklindedir" dedi.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar