Sağlık5 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalıdır? İşte 5 Aylık Bebeklerin Kilo Ve Beslenme Tablosu

5 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalıdır? İşte 5 Aylık Bebeklerin Kilo Ve Beslenme Tablosu

13.03.2021 - 11:21 | Son Güncellenme:

Bebekler doğduğu andan itibaren her ay belli bir kilo aralığına ulaşması gerekmektedir. Bu durum doktor tarafından kontrol edilir. Eğer bebeğiniz gerekli kiloya ulaşamıyorsanız o zaman doktorunuz belli bir tedavi yöntemi uygulayarak özel mamalar verebilir. 5 aylık bebek kilosu kaç olmalıdır? İşte 5 aylık bebeklerin kilo ve beslenme tablosu...

5 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalıdır İşte 5 Aylık Bebeklerin Kilo Ve Beslenme Tablosu

Bebekler 5 aylık olduğu zaman çeşitli sesler çıkarmaya ve bunun yanında insanlar ile iletişim kurmaya başlarlar. Bebeklerin her ay gelişmelerinin belli bir düzen içinde olması gerekir. Alacakları kilo da kontrol altında olmalıdır. 

Haberin Devamı

 5 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalıdır?

 Bebeğiniz 5 aylık olduğunda kilosu ile boyunun belli bir aralıkta olması gerekmektedir. Ancak kız ve erkek bebekler için bu aralık değişkenlik göstermektedir. 5 aylık bir kız bebeğin kilosu yaklaşık olarak 6 kilo civarında olmaktadır. Yine kız bebeklerin boyunun ise yaklaşık 60 cm civarı olması gerekmektedir.

 5 aylık bebeklerde ise durum biraz daha farklıdır. Erkek bebeklerin yaklaşık 7 kilo olması gerekir. Boyları ise 65 cm civarı olmaktadır. 5 aylık bebeklerin baş çevresinin gelişimi de doktor kontrolünde olmaktadır. Bu dönemde kız bebeklerin baş çevresi 41 cm olurken erkek bebeklerin ise 42 cm olması gerekir. Bu şekildeki ölçüler bebeklerin sağlıklı bir gelişim süreci geçirdiklerini gösterir. Bu oranların çok az altında ve üstünde olan durumlar da normal olarak kabul edilmektedir. Ancak tabi ki doktor kontrolünde olması oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

 5 Aylık Bebeklerin Kilo ve Beslenme Tablosu

 Bebeklerin 6 aylık olana kadar anne sütü alması doktorlar tarafından önerilmektedir. Doktorun aksini söylemediği durumlarda ve annenin de yeterli sütü geliyorsa bu döneme kadar bebeğin anne sütü ile beslenmesi gerekir. 

 Anneler genelde ek gıdaya başlama konusunda aceleci davranabilmektedir. Ancak bunun da doktor kontrolünde başlanması doğru olandır. Bebeğe erkenden ek gıda başlanması bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu rahatsızlıklar ise şu şekildedir;

  • Bebekler bu dönemde ek gıdalara karşı reaksiyon gösterebilir.
  • Bebeğin besinlere karşı alerjisi olabilir.
  • Emzirme döneminde bebeğe ek gıda verilmesi annenin sütünün azalmasına sebep olabilir.
  • Bebek ek gıdaya hazır olmadığı için mide ve bağırsak problemleri ortaya çıkabilir.

5 Aylık Bebekte Fiziksel ve Zihinsel Gelişim

 Bu dönemde bebekler artık farklı renkleri ayırt edebilmektedirler. Gözleri çok daha iyi bir şekilde görebilmektedir. Bu sebeple de nesneleri çok daha iyi bir şekilde takip edebilirler. Sesin nereden geldiğini ayırt ederek o tarafa doğru dönebilirler. Bebeklerde bu dönemde hafıza da gelişmeye başlar.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar