11.12.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
KAAN YARMAN
KAAN YARMAN- MALZEMESİ:
*250 g tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı tahin
* 1 yumurta sarısı
*1 paket vanilin
* 1 su bardağı ceviz
*4 su bardağı un
Üstü için:
*1 yumurta beyazı
* 1 su bardağı ceviz
YAPILIŞI: İlk olarak tereyağı-şeker-vanilin-tahin-yumurta sarısı beşlisini iyice mıncıralım. Ardından ununu verip tüm hamur tek vücut olana kadar biraz daha mıncıralım. En son ince ince kıydığımız cevizleri ekleyip tüm hamurla iyice samimi olmalarını sağlayalım. Tezgâhta işaret parmağı kalınlığında açalım. İstediğimiz şekilde dilimleyip üstünü önce yumurta beyazına ardından ince ince kıydığımız cevize batıralım. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirip 5 dakika soğumaya bıraktıktan sonra afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Dert etmeyin ani misafir gelecek diye
Buyrun size şipşak kurabiye
Yanına ister çay ister kahve
Vicdansızı bandıra bandıra ye