15.01.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:
Yılın tadını “sağlıkla” çıkarmak için Dilara Koçak’ın verdiği 10 öneri şöyle:
1- Yeşil Akdeniz diyeti ile zeytinyağı tüketin.
2- Mevsimine uygun, yerel ve coğrafi işaretli ürünler tercih edin. Sağlığa faydası ile öne çıkmaya başlayan mor domates, siyah Taşköprü sarımsağı gibi ürünleri tüketin.
3- Balık seçimlerinizde sürdürülebilir, doğru boy kriteriyle avlanmış, mevsimsel balıkları tercih edin.
4- Organik ürünler seçin ama gıda okuryazarlığı ile ne tükettiğinize mutlaka dikkat edin. Ürünlerin tabağa gelene kadar süren yolculuğuna önem verin.
5- Mokteyllere yönelin. Smoothie ve çaylar iyi bir tercih olabilir.
6- Filizlendirilmiş mercimek, nohut, maş fasulyesi gibi bakliyatlara öğünlerinizde yer verin.
7- Baklagil makarnalarının undan yapılanlara göre daha sağlıklı olduğunu unutmayın.
8- Rafine şeker yerine hurma püresi kullanın.
9- Bitkisel beslenmeyi tercih ediyorsanız yeterince besin içeriği almak için yüksek vegan ürünler tercih edin.
10- Hayvansal yerine bitkisel sütleri tercih edebilirsiniz.