PazarSelena Gomez’in milyarlık hikâyesi

Selena Gomez’in milyarlık hikâyesi

15.09.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:

Selena Gomez, geride bıraktığımız hafta önce milyarderler listesine girmesiyle gündem oldu ardından sağlık sorunları nedeniyle kendi çocuğunu taşımayacağını açıklamasıyla... Çocuk yıldızdan başarılı bir kadına evrilen Selena Gomez milyonlarca insana ilham olmayı sürdürüyor.

Selena Gomez’in milyarlık hikâyesi

Seyhan Akıncı - Hayat bizi ne kadar uzaklara savurursa savursun ilk aşkımızın peşinden gidecek gücü bir yerlerde buluruz. Bir anlamda kendimizdir o çünkü. Kendin olabilmek meselesi de zordur malum. Selena Gomez de ilk aşkı olarak tanımladığı oyunculukta âdeta zirveye ulaştı 2024’te. O zirvenin ilk adımını attığında ise henüz çocuk yaştaydı. “Barney & Friends” dizisiyle başlayan ekran yolculuğunda önce  “Only Murders in the Building” dizisindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Emmy’e aday gösterilen dördüncü Latin kadın oyuncu oldu. Ardından Cannes Film Festivali’nde “Emilia Perez” filmindeki rol arkadaşlarıyla birlikte En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü paylaştı.

Haberin Devamı

424 milyon takipçi

Disney’in çocuk yıldızı hangi ara büyüdü de beyazperdede ve ekranda ses getiren yapımların aranan yüzü oldu diye merak edecek vaktimiz olmadı tabii. Selena Gomez’in seçtiği yol, yolculuğuna hepimizi ortak etmekti çünkü. Ergenliğinde ve ilk gençliğinde Justin Bieber ile ayrıl barış ilişkileri onunla üzülüp sevinen devasa bir hayran kitlesi yarattı. Öyle ki bugün 32 yaşında olan Gomez’in Instagram takipçileri neredeyse yarım milyar insana tekabül ediyor. Tam 424 milyon takipçisi olan Selena Gomez, bu platformu çoğunlukla eşitlik, kadınların bedenleri üzerinden aşağılanmalarına karşı çıkmak ve özel hayatını ilk elden paylaşmak için kullanıyor. Selena Gomez bile olsanız aldığınız kilolar yargılanmak ve aşağılanmak için bir sebep.

Haberin Devamı

Özellikle yaşadığı lupus hastalığı sonrası bir böbreği iflas eden ve 2017’de arkadaşı Francia Raisa’dan böbrek nakli yapılarak sağlığına kavuşan Gomez, ardından kilo aldı. Gomez’in yaşadığı fiziksel ve ruhsal sorunlar çoğunluğun umrunda değildi, derhal ‘şişko’ olmaktan vazgeçmesi gerekiyordu.

Lupus hastalığı için kullandığı ilaçlar nedeniyle kilo aldığını söyleyen Gomez, “Bir model değilim ve asla olmayacağım. Ve dürüst olmak gerekirse, insanları vücutları veya başka bir şey için utandırmaya inanmıyorum,” demişti tüm yargılara karşı.

“Benim bebeğim olacak”

2008’de dünyanın en genç UNICEF iyi niyet elçisi unvanını alan Selena Gomez, kendisinden yeni şeyler dinlemek isteyen hayranlarını bekletecek gibi: “Hazır olup olmadığımı bilmiyorum. Bu savunmasız bir alan. Oyunculuk her zaman ilk aşkım oldu. Müzik, benim için kontrolden çıkan bir hobi. Şimdi ise benim bir parçam. Şimdilik herhangi bir şey yapacağımı sanmıyorum. Henüz hazır değilim.”

Selena Gomez’in Vanity Fair’e verdiği özel söyleşideki bu sözleri manşetlikti elbette. Ama Gomez, bir süredir yasını tuttuğu çok başka bir şey paylaştı herkesle: “Bunu daha önce hiç söylemedim ama ne yazık ki kendi çocuklarımı taşımam mümkün değil. Hayatımı ve bebeğimi tehlikeye atacak birçok sağlık sorunum var.”

Haberin Devamı

Müzik yapımcısı Benny Blanco ile birlikte olan ve daha önce hiç bu şekilde sevilmediğini söyleyen Gomez, annesinin evlat edinilmiş bir çocuk olduğunu hatırlatarak kendi serüveni ile ilgili duyduğu heyecanı paylaştı: “Annem evlat edinilmemiş olsaydı muhtemelen burada olmazdım. Yolculuğumun nasıl olacağını görmek için sabırsızlanıyorum ama biraz farklı olacak tabii. Ama sonuç olarak, umrumda değil. Benim olacak. Benim bebeğim olacak.”

Selena Gomez’in milyarlık hikâyesi

2017’de arkadaşı Francia Raisa, Gomez’e böbreğini vermişti.

Rare Beauty ile milyarderler listesinde

Oysa sadece günler önce ‘Selena Gomez, milyarderler listesinde’ haberiyle gündemdeydi. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Gomez’in toplam serveti 1.3 milyar dolara ulaşmıştı. Selena böylece pek çok alanda rekabet ettiği Taylor Swift ve Rihanna’nın ardından ‘Kendi servetini en genç yaşta yapan milyarder kadınlar’ listesine girmeyi başarmıştı. Onu listeye taşıyan güzellik markası Rare Beauty’nin vurguladığı gibi belki de güzel şeyler nadirdir.