19.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:
Güneşlideki büyük plazalar ve iş yerleri arttıkça semtteki restoranlar da çeşitlenip kalitesini yükseltiyor. Özel soslu kebabıyla tanınan Tike, "Cazip Piliç" gibi ilginç yemek isimleriyle dikkat çeken Balcafe ve mönüsünde Güneydoğu lezzetlerinin yer aldığı Kuşganadan sonra Güneşlideki mekanlara bu hafta da 2. Leventte şubesi bulunan Garaj ve İtalyan restoranı Grissino da katıldı. Bu restoranlarda kebaptan spagettiye, sufleden dondurmalı irmik helvasına kadar pek çok değişik lezzet var. Balcafe Çeşitli aksesuvarlarla renklendirilmiş bir dekorasyona sahip olan mekanda 08.30da başlayan servis 18.00e kadar devam ediyor. En hareketli zamanı ise 12.00-15.00 saatleri arasında. Sadece iş günlerinde açık olan Balcafeyi en çok bankacılar ve tekstilciler tercih ediyor. Mönüde "Anne Köftesi", "Rejimdeyim Ama Depresyonda Değilim Salatası", "Akıllı Kuzu", "Cazip Piliç" gibi değişik isimlerdeki lezzetler yer alıyor. Ayrıca her gün özel bir yemek var. Hafta başında belirlenen yemekler, sürekli müşterilere e-posta yoluyla bildiriliyor. Sufle, profiterol, espressolu cheesecake mönüdeki tatlılar arasında. Mekanın sahibi Füsun Aygüler "Mönüyü Öğle tatilinde ne yemek isterim? diye düşünüp ona göre belirledim. En çok günün yemeği tercih ediliyor. Balcafe kebabı, sufle, profiterol de ilgi görüyor" diyor. Mekanda salı günleri piyano çalınıyor, cumaları da Edib Çakır gitarla canlı müzik yapıyor. Balcafeye Kadıköyden bile gelenler oluyor. Tel: (0212) 696 14 15 "Rejimdeyim Ama Depresyonda Değilim Salatası" Grissino 13 yıldır İstanbulda olan Da Mario Restoranın şefi Mario Parisinin yönetimindeki Grissino bu hafta açıldı. Mönüde yer alan Ahtapot Carpaccio ve Kum Midyeli Spagetti şefin tavsiye ettiği yemekler arasında. Sade bir dekorasyona sahip mekan 80 kişilik kapasiteye sahip. 12.00de açılan Grissinoda servis 24.00-01.00e kadar devam ediyor. 2. Leventte iki yıl önce açılan Garaj da S Plazanın alt katında Grissinonun yanında hizmete girdi. Garajın mönüsünde İskender kebap, çorbalar, köfte, bonfile ve tatlı çeşitleri var. Mekanda servis 12.00den 22.30a kadar devam ediyor. Restoran müdürü Muharrem Güneş "Her iki mekan da öğle saatlerinde daha yoğun ama zamanla akşama da ağırlık vermeyi düşünüyoruz. İstanbulun tekstil piyasası ve basın bu tarafta olduğu için müşterilerimiz genelde çevredeki şirketlerin üst düzey yöneticileri ve gazetecilerden oluşuyor. İşadamı Hasan Arat, Mustafa Çağlar gelenler arasında" diyor.Garaj tel: (0212) 489 20 00 Grissino tel: (0212) 630 01 51 Güneşlinin İtalyanı Grissino bu hafta açıldı Tike 2001 yılında açılan Tike Güneşlinin mönüsü ağırlıklı olarak kebap çeşitlerinden oluşuyor. Mönüde özel soslarla hazırlanan Tike kebabı, pastırmalı humus, dondurmalı irmik helvası gibi birbirinden lezzetli seçenekler var. Mekanda servis 12.00de başlıyor ve diğer Tikelerden farklı olarak 24.00e kadar devam ediyor. Her gün açık olan mekana öğlen yemeklerinde daha çok çevredeki işadamları, üst düzey yöneticiler ve banka müdürleri geliyor. Tikenin ortağı Ali Taşa "Akşamları yine aynı grup geliyor ama buna ek olarak Florya, Yeşilköy, Ataköy, Hadımköy, Bahçeşehir civarından gelen aileler var. Dekorasyonu diğer Tikelerden daha farklı. Öğle yemeği ağırlıklı bir restoran olduğu için daha minimalist, daha sakin bir yer olarak tasarladık. İnsanları yormak istemedik" diyor. 136 kişilik kapasiteye sahip Tike Restoranda paket servis de yapılıyor.Tel: (0212) 630 59 30 Özel soslu kebap Kuşgana Kuşgana, Anadoluda içi kalaylanan bakır tencereye verilen isim. İki ay önce açılan mekanın mönüsü et ve tavuk çeşitlerinden oluşuyor. Mönüde özellikle Güneydoğu bölgesinin yemekleri; Kuşgana kebap, harhar, patlıcandan yapılan kayık sefası, tandır kebap, kanat dolmasının yanı sıra ev yemekleri de bulunuyor. Müşterilerin tercihi daha çok mekana özgü yemekler. Sabah 07.30da kahvaltıyla başlayan servis 23.30a kadar devam ediyor. Mekanın sahibi ve işletmecisi Cafer Yılmaz "Mekana genellikle öğle saatlerinde çevredeki şirketlerden, fabrikalardan müşteriler geliyor. Akşam saatlerinde ise ailelerin yanı sıra toplantılar için gelen işadamları da var. Reha Muhtar, Ahmet Çakar, Hürriyet ve CNN TÜRK çalışanları müdavimlerimiz arasında" diyor. İki katlı mekanın bir de yaz aylarında hizmet veren terası var. Yazın 400 kişiyi ağırlayabilen Kuşgananın kapasitesi kış aylarında 220 kişi. Tel: (0212) 495 27 00 Servis 07.30da kahvaltıyla başlıyor