09.06.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:
Yazın gelmesiyle birlikte İstanbul eğlence hayatı her yıl olduğu gibi Boğaz’a kaydı. Her türlü zevke hitap eden mekanların eğlence anlayışları da birbirlerinden farklı. Bu mekanlardaki eğlence anlayışlarını, mutfaklarını, çalınan müzikleri, hangi saatler arasında açık olduklarını merak edenlere geniş kapsamlı bir "İstanbul Boğaz geceleri" rehberi hazırladık.
"Cuma geceleri Sibel Tüzün çıkacak"
Şafak Açılmış (Halkla İlişkiler Asistanı)
Çok dolu bir programımız var. Bazı geceler çift programımız olacak. Cuma geceleri Sibel Tüzün ve ardından caz devam edecek. Bir de 19.30-21.30 arası "happy hour" uygulamamız var. Bu saatler arasında her şey yüzde 50 indirimli olacak. Yazın her yaştan insanlar geliyor. Gençler cazın tadını alacaklar. Bizim diğerlerinden farkımız öncelikle kalite. Aynı zamanda Çırağan Sarayı’nın nostaljisini de yansıtıyoruz. Tel: (0212) 236 21 21
"Paparazzilerin gelmediği bir yer"
Salih Saka (İşletmeci)
Bu yaz öncelikle mönüyü biraz genişlettik. Kapasitemiz arttı ve terasa doğru çıktık. Lokantayı terasa çıkardık. 15 Haziran’dan sonra, 17.00’dan sonra kulüp tarafını açmaya başlayacağız. Burası genelde sakin bir yerdir. İyi müzik dinlemek isteyenlere, güzel yemek yemek isteyenlere hitap ediyoruz. Paparazzilerin gelmediği bir yer olduğu için gazetelerde görünmek isteyenler gelmiyor. Başkalarını görmek için değil de kendi kendine keyif yapmak isteyenler tercih ediyor. Tel: (0212) 265 61 81
"Taklitler aslını yaşatır, biz zirvedeyiz"
Şefik Öztek (Mekan sahibi):
Laila bu yaz için bünyesine yeni restoranların katılması dışında bir değişiklik yapmadı. Bünyemizdeki mekanlar Le Select, Park Şamdan, Mezzaluna, Cafe Rouge, Copa Bar ve Lounge. Bu yaz özel geceler düzenleyeceğiz. 2002 yazının geçmiş yazlardan en büyük farkı Laila’nın marka olma yolunda hızla ilerlemesi. Bu yaz Laila’nın genel görüntüsünü bütün müşterilerimizle web sitesi aracılığıyla paylaşacağız. Amacımız müşteriyi teşhir etmek değil, Laila’ya gelemeyenlerin de gece boyunca müziği paylaşabilmesi. Bizim diğer mekanlardan en büyük farkımız zirvede oluşumuz. Ne yapılırsa yapılsın, bizim arkamızdan yapılıyor, taklit ediliyor. Ama taklitler aslını yaşatır. Biz doğru partnerlerle buluşup güçlendik. Bu yaz da zirvede biz olacağız. Burası kimsenin kimseyi rahatsız etmeden eğlenebileceği bir yer. Müzik saat 18.00’de başlıyor, saat 04.00’e kadar sürüyor. DJ’lerimiz Emre Karakurt ve Can Hatipoğlu. Laila’ya gelen müşterilerin yüzde 15’lik bölümünü turistler oluşturuyor. Biz her gelen insanın damak zevkine uygun lezzetli bir hizmet anlayışı benimsedik. Tel: (0212) 227 17 11
Laila’nin içindeki mekanlar
Mezzaluna
Mustafa Çilingir (İşletmeci)
Üç senedir Laila’dayız. Nişantaşı’ndaki yerimiz sıcak bir ortam ama kapalı. Laila açık hava olduğu için bize çok uygun. Müşterilerimiz üç senedir aynı. Mönümüzü mevsime göre yeniledik. Değişik şarap türleri kattık.
Lounge
Faik Atik (İşletmeci)
Biz üst tarafı da alarak iki mekanı birleştirdik. Böylece burası bir kulüp-restoran oldu. Mutfağımız da dünya mutfağı ağırlıklı. Kendini ispatlamış bir yer olduğumuz için tek başına bir yer açmaktansa kendini eğlence sektöründe kanıtlamış bir yerde açmak daha uygun geldi. Müşterilerimiz hiç değişmedi. Ama Laila’nın farklı kesimlerden müşterileri de geliyor.
Cafe Rouge
Nefise Karatay (İşletmeci-ortak)
Biz yıllardır Laila’da eğleniriz. Çocukluğumdan beri buraya girmeyi ve burada eğlenmeyi çok istiyordum. Şu an mekanda üç ortağız. Yakında Tuba Ünsal da burada olacak. Ayrıca deniz kenarında Rouge Restaurant olacak. Bizim müşterilerimiz cadde çocuklarıydı, hâlâ da onlar geliyor. Ama Laila’ya gelenler de mutlaka uğruyorlar. Laila’yı tercih ettik çünkü bence İstanbul’da eğlencenin bir numarası Laila. Biz buranın her şeyiyle ilgileniyoruz. Müşteri memnuniyeti çok önemli.
"Etnik ve popüler müzikler çalacağız"
Ali Ünal (İşletmeci)
Akşamüstü ve gece barı olmak üzere iki barımız var. Bünyemizde Köşebaşı, Baci, Dragon, Ninja, İstanbul Doeuf, Le Cigare ve Safran bulunuyor. Bunlara bir de adı henüz koyulmamış bir balıkçı restoranı eklenecek. Bu seneki en büyük yeniliğimiz Reina’ya kebapçı sokmak oldu. Bunun nedeni de müşterilerimizin talepleri. Oraya gittiğimde müşterilerimi görüyordum ve onların istekleri sonucunda açmaya karar verdik. Burada insanları eğlendirmek için etnik müzikle başlayıp, popüler müziklerle devam ediyoruz. Tel: (0212) 259 59 19
Reina’nin içindeki mekanlar
Köşebaşı
"Kebabı modernleştirdik"
Ali Akkaş (Ortak)
Köşebaşı’nı 1995’te açtığımızda kebabı yeni bir kitleye sevdirdik. Burası Türkiye’deki yabancıların tercih ettiği bir yer. Reina içinde mekan açma fikrini de müşterilerimiz verdi. Boğaz’da Türk mutfağını temsil edecek bir yer olmadığını söylediler. Burada kebabı daha modernleştirdik.
Baci
"Kışlık fiyat uyguluyoruz"
Tula Karacalidis (İşletmeci)
Kızıltoprak’taki şubemizden sonra yazlık bir mekana ihtiyacımız vardı. Reina’yı da çok beğeniyordum. Burada açtık. Yazlık mönüye kışlık fiyat uyguluyoruz. Bizim müşteri kitlemiz sadıktır, hiç değişmez. Şimdi Reina’ya geliyorlar.
Safran
"Beyoğlu müşterimiz de buraya gelecek"
Aslı Altan (Mekan sahibi)
Reina’nın en üst katındayız, yani hem içinde hem dışında sayılabiliriz. Reina’yı seçtik çünkü içerideki işletmelerin hepsi kendi alanlarında süper insanlar. Mönümüz Türk ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Beyoğlu Safran’a gelen buraya da gelir.
"Kasıntı müşterimiz yok"
Ender Sanal (Ortak)
Yaz için alt katı ufaltıp aynalarla büyüttük. Burada aynalar çok önemli çünkü barda otururken Boğaz’ın bütün manzarasını aynalar sayesinde içeriden izleyebiliyorsunuz. Eğlence anlayışımız insanların birlikte ve dozajında eğlenmesi üzerine kurulu. Biz kaliteli insanlara çok önem veriyoruz. Eline bir içki alıp bütün gece duran insanlar bizim müşteri kitlemize pek uymuyor. Açıkçası burada kasıntı insan yok. Buraya gelenler müziği hissetmeliler. Alternatif müzik yapıyoruz, Türkçe dozajında ama var. Müziğin alternatif olduğunu belli etmek istiyoruz. DJ’lerimiz Doruk, Burak ve Tekin. Geçen sene Safran’la beraberdik. Bu yıl beraber değiliz çünkü tadı damaklarda kalsın istedik. Belki de seneye burayı bırakırız. Yazın enerjisi çok farklı, o yüzden bence kısa dönemli olmalı.
Tel: (0212) 327 28 43
"Bahçeye taşınıyoruz"
Ece Aksoy (Mekan sahibi)
Yaptığımız en büyük değişiklik bahçeyi yazlık meyhaneye dönüştürmek oldu. Burada canlı müzik yok, taş plaklardan eski şarkılar çalınacak. Bizim zaten fiyatlarımız çok uygun, yemeklerimizi dolaba koymadan getiriyoruz. Aynalı Meyhane çalgılı, burası çalgısız bir meyhane. Boğazdaki meyhane eksiğini kapatmaya çalışıyoruz. Yemeklerimiz klasik meyhane yemeği. Aynalı’da çalgılı, sazlı sözlü meyhane eğlencesi, Ece’de sohbet eğlencesi olacak. Buraya "entel" demek istemiyorum ama daha çok okur yazar kısmı geliyor. Buraya gelenlerin gençleri de orta yaşlıları da çok farklı. Açıkçası Akmerkez’den bir bluz alıp gece buraya gelen insan yok. Tel: (0212) 265 96 00
"Reklam yapmıyoruz, o yüzden modayız"
Kemal Kurçer (Ortak)
Bu, Ginger’ın ilk yazı. Bahçe dekorasyonunu değiştirdik. 700 kişilik kapasiteye ulaştık. Önde olan mekanlar çabuk moda ve çabuk demode olurlar. Biz fazla reklam yapmıyoruz. Bu da bizim uzun süre moda olmamızı sağlıyor. Bizim farkımız, biraz daha seçici davranıyoruz. Gelen insanların popülerliğinden çok kalite, sunuş ve servis önemli bizim için. Buraya gelenler kendi keyifleri için geliyorlar. Müziği Necmi Ateş ve Radio Cool’un DJ’leri yapıyor. Popüler olan her şeyi çalıyoruz. Tel: (0212) 274 20 45
"Bodrum’u kapadık, İstanbul’a önem veriyoruz"
Nedim Binler (İşletmeci)
Haftanın beş gecesi açığız. Salıları sinema gecesi, ardından Türkçe çalan bir DJ çıkacak; çarşambaları her hafta sürpriz bir sanatçı olacak; perşembe, cuma ve cumartesi geceleri Kenan Doğulu çıkacak. Mekanımızı değiştirdik ve bahçeye çıktık. Yeni mekanımızı Mimar Mustafa Toner hazırladı. Şaziye’nin farkı en kaliteli pop müziği, kaliteli mekanı ve işletmeyi bir arada sunması.
Bir ara Bodrum’a açtık Şaziye’yi ama bu yaz İstanbul’a ağırlık vermek için kapattık. Bıraktığımız yerden Baltalimanı’nda Şaziye gecelerine devam ediyoruz. Tel: (0212) 323 31 30
"İlk minderli kafe biziz!"
Serah Aydın (Mekan sahibi)
Hamaklarımız, minderlerimiz aynen duruyor. İlk minderli kafe uygulamasını biz başlattık İstanbul’da. 10.00-02.00 arası açığız. Açık büfe kahvaltılarımız var. Biz aslında daha çok keyif yapmak isteyen insanlara hitap ediyoruz. 16 saat açık bir yer olduğumuz için müzikler sürekli değişiyor. Cuma ve cumartesi hariç her gün mekanı partiler için kiralıyoruz. Tel: (0212) 265 38 48
"Tamamen yenilendik. Her bölümde ayrı bir eğlence var"
Zihni Şardağ (Mekan sahibi)
Bu yaz için mekanda çok ciddi bir dekor değişikliği oldu. Daha büyüdü. Genel olarak dekoru farklılaştırdık. Aşağıdaki kulüp bölümümüz yazın da açık. Orada etkinlikler, kabareler, şovlar düzenleyeceğiz. Bünyemizde Sakura adında bir restoran var. Müziğe çok önem veriyoruz. Bar kısmındaki DJ’ler ortamı çok sıcak tutuyorlar. Yukarıda eğlence devam ederken aşağıda da farklı etkinlikler düzenlenecek. Diğer eğlence mekanlarından daha özgün, daha net bir eğlence anlayışımız var. Diğer mekanlar panayır gibi çok iç içe. DJ’imiz Emre, Number One’nın müzik direktörü, bir de Mert var. Mutfağımızı ise dünya mutfağı diye tarif edebiliriz. Tel: (0 212) 258 11 54
"ilhan Erşahin burada çalacak; ‘eller havaya’ yok"
Ender Arkun (Mekan sahibi)
500 kişilik bir barımız var. Ayrıca Bambu adında yeni bir restoran açtık. Bu restoranda yemekleri Uzakdoğu’dan, Tayland’dan ve Hindistan’dan aşçılar hazırlayacaklar. Barda yurtdışından değişik gruplar çalacak. Önce İlhan Erşahin ve grubu Wonderland çalacak. Ayrıca DJ’lerimiz acid jazz çalıyorlar. Bizde "Haydi eller havaya" tarzı bir eğlence yok. İnsanların iyi müzik ve rahat bir ortamda sosyalleşmelerini istiyoruz.
Tel:(0212) 265 69 12
"Sadece özel davetlere açığız"
Özlem Şahin(İşletme):
Çubuklu 29 sadece davetler, özel geceler ve partiler için açık. Biz geniş bir mekanda insanların sıkılmadan, rahatlıkla ve iyi müzikler dinleyerek davet verebilecekleri bir yer hazırladık. Mekan geçen seneye göre biraz daha büyüdü. Davetler için bahçe ve teras düzenlendi. Müzikler ve mönü davet sahibinin isteğine göre hazırlanıyor. Tel: (0216) 322 28 29
"Müziğimizle diğerlerinden ayrılıyoruz, bizim eğlencemiz edepli"
Ebru Çöktürk (Mekan sahibi ve işletmeci)
Yaz için dekorumuzu, mutfağımızı ve ses sistemimizi yeniledik. Dekorda fazla bir oynama yapamıyoruz çünkü burası Anıtlar Kurulu’na bağlı bir yer. Biz de orijinaline bağlı kalarak keyifli sohbet köşeleri yarattık. Mönümüz eskiden Akdeniz mutfağıydı. Şimdi Güney Amerika ve Kaliforniya Mutfağı ağırlıklı çalışıyoruz. Mönü isimlerini hareketlendirdik. Basri sandviçleri, Jennifer Lopet gibi isimler koyduk. Hayal Kahvesi’nde eğlence bir bütün. Yani restoran kısmında ya da bar kısmında ayrı müzik çalınmıyor.
Bizi diğer eğlence yerlerinden ayıran en net nokta müziğimiz. Şu an etnik müzik ağırlıklı çalıyoruz. Dünya müziğine yakınız ama çıkışımız rock bar olduğu için onları da unutmuyoruz. Diğer kulüplerde tek bir DJ bütün sezon çalıyor. Hayal Kahvesi insanları çok şaşırtmaz. Biz "edepli" bir eğlenceyi savunuyoruz. Eğlenceyi kötüye kullanmıyoruz. Mekan ve dekor ne kadar değişirse değişsin, bu özelliğimiz hep aynı kalacak. Tel: (0216) 413 68 80
"Öğle saatlerinde açılıyoruz"
Cemile Küçükkubaş (İşletme Müdürü)
Biz eski Süleyman Nazif’in yerine açıldık. Carlo Bernardini danışmanlığında bir mönü hazırladık. Akşamları DJ müzikli bir eğlencemiz olacak. 12.00-04.00 arası açığız. Sanırım en büyük farkımız kalite. Diğer mekanlardaki itiş kakışı yaşamadan yine denizin kenarında hizmet alabileceğiniz bir yer. Bu yıl Akdeniz mutfağı uygulamaya başladık. DJ’lerimiz Ozi ve Tankut. Gece hayatından tanıdığımız insanlar burayı çok kaliteli ve rahat bir ortam olarak görüyor. Tel: (0212) 299 00 80
"Birçok sanatçıyı ağırlayacağız"
Rıza Büyükuğur (Mekan sahibi)
George Bistro normalde Nişantaşı’nda küçük bir mekan ama şimdi Boğaz’a taşıdık. Güzel bir sahne kurduk. Bu sahnede bu yaz pek çok grup ve sanatçıyı ağırlayacağız. Mönümüzü tamamen değiştirdik. Daha çok bir dünya mutfağı haline geldi. Belirli günlerde özel organizasyonlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Burası insanların çok rahatlıkla girip çok da abartılı paralar ödemeden eğlenebilecekleri bir mekan. İnsanlar eğlensin istiyoruz. Türk ve yabancı grupları ağırlayacağız. Müzikte bir sınırlama yapmadık. Yemek saatlerinde yani 20.00-24.00 arası bir DJ çalacak. Tel: (0216) 425 07 21