29.07.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:
Maki İrfan Kurişin Makisi de Türkbükünün en iyi otel, lokanta ve plajlarından biri. Otel ve barın güzelliğine ek olarak bu yıl İrfan Kuriş, mutfağa da önem veriyor. Yiyecek İçecek Müdürü Alper Yüceer ile ahçıbaşı İsmail Ceylan, zengin bir mönü hazırlamış. Atilla Harman, Kürşat Renteren, Abdullah Karamuk servisin iyi olmasına çaba gösteriyor. Deniz üzerindeki ahşap iskelesinde yemek saatlerinde yer bulunmuyor. Telefon: (0252) 377 61 05 The Marmara Bodrum Otel yöneticisi Diane Timbrell, müşteri ilişkileri sorumlusu Aylin Kaltakkıran, servis sorumlusu Rasim Orbey, tesisin pırıl pırıl kalmasını ve servisin mükemmelliğini sağlıyor. Yaz aylarında havuz başı gündüz-gece servisi ve manzarasıyla büyüleyici. Telefon: (0252) 313 81 30 Ardıç Gürselin Marmara Oteli, Bodrumun en yüksek tepesi üzerinden, şehri ve denizi kuşbakışı gören bir konumda. Hem lüks hem de güzel bir mimariye sahip. Her şeyin en iyisi olmasına özen gösteriliyor. Fransız şef Lionel Valla, Engin Akından öğrendiği Urla yemeklerini listeye almış ama bu yıl bir de sürprizi var. Akşamları "sushi" yapıyor. Sushileri pek lezzetli. İstanbulda yapılanlardan daha lezzetli. Divan-Palmira Atilla Uras, Türkbüküne çok güzel bir tesis kazandırdı. Binası ve bahçesi ile her türlü imkanı kucaklayan bu tesis, Palmira adı ile işletilemedi. Geçen yıl Sevgi ve Erdoğan Gönül tarafından satın alınan tesis şimdi "Divan Otelleri" zincirinin bir halkası olarak işletiliyor. Yeşim Aksoyun Kiraz Grubu, Divan Palmiranın tanıtılmasında çok başarılı oldu. Tanıtımdaki başarı Serdar Baş ve Tanay Adıgüzelin yönetimi ile birleşince otel, lokanta ve plajı ile tesis büyük bir ilgi odağı haline geldi. Hasan Kılıç ustanın mutfakta hazırladığı nefis yemekleri Ahmet Nart ve arkadaşları müşterilere sunuyor. Divan Palmira mutfağında Bodrum tarzı mezeler ile Akdeniz mutfağı ürünleri bulunuyor. Telefon: (0252) 377 56 01 Melek Boz Melek Boz, dolaştı dolaştı Türkbükü Koyuna geri döndü. Maki ile Maça Kızı arasında kıyıda bir bahçede bu yıl lokantasını açtı. Lokantanın denize uzanan ahşap iskelesi gündüzleri plaj gibi kullanılıyor. Gece, iskelenin üzerine dizilen masalarda yemek yeniyor. Mutfakta Tuncelili Seyrani Usta, Bodrum mezeleri hazırlıyor. Barda Orkun Kılıçsallayan, şef Ferit Teksin müşterileri ağırlıyor. Melek Boz kişi başı 25 milyon liralık yemek ve yerli içki ücreti ve de ikramı ile her gece masalarını dolduruyor. Telefon: (0252) 377 51 34 Mavi Türkbükü sahilinde geçen yıl hizmete açılan Mavi Otelin deniz kenarındaki bahçesinde kişi başı yemek ücreti (yerli içki dahil) 20 milyon lira. Her akşam canlı müzik var. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kübalı müzisyenler müzik yapıyor. William Vallo, Sextete Sabar Cuba, sahilde insanları coşturuyor. Bodrumun içindeki Bura Lokantasını bırakan Orgül Erkal ve oğlu Murat Erkal, Mavide sorumluluk üstlenmiş. Murat Erkal bara bakıyor, Orgül Erkal müşterilerle ilgileniyor. Telefon: (0252) 377 62 60 Maça Kızı Plajı nefis. Mutfağı lezzetli.Sahir Erozan, Washingtondaki Cities Restoranın şefi Aret Saharyanı yaz mevsimi için Bodruma getirmiş. Cities çalışanlarından barmaidler Marian ve Stacy de bu yaz Türkbükünde.Aretin akşam yemekleri, gün boyu snack mönüsü ve pizza çeşitleri ile Maça Kızı "gurme"lere hitap eden bir yer olmuş. Deneyimli servis elemanları Necip, İbrahim, Cahit ve arkadaşları sabahtan gece yarısına müşterileri memnun etmek için çalışıyor.Aretin, mürekkep balığı suyunda pişmiş rizottosu ile ahtapot salatası nefis. Telefon: (0252) 377 62 72 Ayla Erozan, oğlu Salih Erozan ile Türkbükünün en kaliteli otel, lokanta ve plajını oluşturdu. Otel odaları büyük, tertemiz. Fidel Fidel, Türkbükü Koyunda denizin kenarında bir otel, lokanta ve plaj işletmesi. Osman Billi yönetiminde, hizmet kalitesi ile müşterilerini mutlu ediyor. Lokantasının özelliği, akşam kumsalın üzerine kurulan masalarında... Masada oturduğunuzda deniz ayaklarınıza kadar ulaşabiliyor. Tertemiz, bembeyaz örtülü masalarda Yelda Gören gözetiminde Kıral Kılıççıoğlu ve Yener Şengülün servisi ile müşterilerinin zevkine, damak tadına göre masa donatıyorlar. Ne bulursan onu ye sistemi dışına çıkan az sayıdaki lokantadan biri. Telefon: (0252) 377 50 81 Ship Ahoy Zafer Tarlanın Ship Ahoyu, Bodruma gidenlerin buluşma yeri. Bölgede sayısı artan yeni lokanta ve plajlara rağmen müşterisi azalmıyor, artıyor. Yemeği ve yemek sonu bar keyfi ile Türkbükünün en canlı mekanı... Cemal Yarar ve yardımcıları Cemil Kom ile Ecevit Yılanın servisteki titizliği ve müşteriye gösterdiği ilgi Ship Ahoyun beğeni görmesinin nedenlerinden biri. Telefon: (0252) 377 50 70 Queen Ada Umut Ülkümenin Torbadaki Queen Ada otel ve plajı Bodrumun kaliteli tesislerinin başta gelenlerinden. Hem otelde hem plajda hem lokantada "üst çizgide" hizmet hedef alıyorlar. Yönetici Gül Ardanın titizliği servise yansıyor. Tesis sahibi Umut Ülkümenin "gurme"liği mutfağı etkiliyor. Şef Serdar Kösenin yemekleri ve tatlıları tavsiye olunur. Telefon: (0252) 367 15 98