09.01.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ: 70 g tereyağı (erimiş) - 110 g esmer şeker
1 adet yumurta -25 g kakao -100 g un - 2 g kabartma tozu - 1 çimdik tuz -140 g bitter çikolata -u 6 tatlı kaşığı bitter çikolata kreması
YAPILIŞI: İlk önce 6 tatlı kaşığı bitter çikolata kremasını yağlı kâğıt üstüne koyup 40 dakika buzlukta donduralım. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara park edelim. Ardından erimiş tereyağı ve şekeri 3 dakika boyunca mikserde çırpalım. Sonra yumurtayı ekleyip iyice samimi olmalarını sağlayalım. Kenara park ettiğimiz kuruları miksere transfer edip 3-4 tur karıştıralım. Son olarak irili ufaklı kestiğimiz çikolataları (bakın damla çikolata değil, normal çikolata) işin içine dâhil edip tüm karışım tek vücut olana kadar karıştıralım. Karışımdan 12 top çıkacak şekilde top şeklinde porsiyonlayıp biraz da hafifçe üstten bastırıp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye hafif aralıklı dizelim. Donmuş çikolata kremalarını 6 kurabiyenin ortasına ekleyelim. Geri kalan 6 kurabiye hamurunu üstüne kapatıp yuvarlayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Yarın bitter çikolata günü
Ona göre hazırlayalım bir menü
Bulunmaz asla benzeri
Çikolata değil sanki sanat eseri
Diyetteyken bile ayrıdır yeri
Kurban olduğumun bitteri