Oynatma Listesi
HABERLER

Savaşta son dakika... Yeni video yayınlandı, İsrail diken üstünde!

Hizbullah gece yarısı İsrail'in kuzeyindeki Safed şehrine füzeler yağdırdı. Yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı kentte gece 01.40'ta sirenler çaldı. İsrail ordusu Hizbullah'ın Safed ve çevresine 50 kadar füze fırlattığını, birçoğunun engellendiğini açıkladı.

Safed belediyesi ise roketlerden birinin bir evin bahçesine düştüğünü ve hasara neden olduğunu bildirdi. Yanı sıra sığınaklara koşarken yaralanan iki kişinin hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

Sabah saatlerinde hava saldırısı sirenleri yeniden duyuldu, ordu bu kez Hizbullah'ın kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırıya geçtiğini kaydetti.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah'ın 13 Ekim Pazar akşamı Hayfa yakınlarındaki bir askeri üssü kamikaze drone'la vurması, bir yılı çoktan dolduran çatışmada bir dönüm noktası niteliği taşıyor.

Sınırdan onlarca kilometre uzaklıktaki Binyamina üssüne ulaşan kamikaze SİHA dört İsrail askerini öldürdü, sekizi ağır 58'nin yaralanmasına neden oldu.

İsrail topraklarındaki en ölümcül sonuca yol açan drone saldırısı olarak kayıtlara geçen saldırının ardından, Hizbullah iki çarpıcı video kaydı yayınladı.

Görüntülerden ilki, Pazartesi günü Tel Aviv çevresinde 2 milyon insanın sığınaklara koşmasına neden olan Kader 2 füzesinin fırlatılışını ve İsrail'deki büyük paniği gösteriyordu.

İkinci video ise, Hizbullah'ın ana hedefi olan Hayfa'ya bir uyarıydı. İsrail'in dış dünyaya açılan kapısı olan stratejik liman şehri Hayfa'nın üstünden siyah dumanların yükseldiği kayıtta, ateşlenen onlarca füze de vardı.

"Hayfa'yı Kiryat Shmona ve Metula gibi yapacağız" cümlesi ise, Hizbullah füzeleri nedeniyle tahliye edilen iki İsrail şehrine gönderme yapıyordu.

Lübnan'ın güney sınırı ile Hayfa arasında kuş uçuşu yaklaşık 30 kilometre bulunuyor. Hizbullah, geçen hafta başından itibaren Hayfa'ya arka arkaya füze saldırıları gerçekleştirdi ve İsrail'in en büyük üçüncü şehri bir haftadır diken üstünde.

Tel Aviv yönetimi 1 Ekim'de başlattığı Lübnan'ın karadan işgali ve öncesinde başlayan yoğun hava saldırılarının, sınırdaki kentler ve yerleşimlerden tahliye edilen 60 bini aşkın İsraillinin evlerine dönüşünü sağlayacağını iddia ediyor.

Ancak Hizbullah son yayınladığı video kaydıyla el yükseltip Hayfa'nın da sınır kentleriyle aynı kaderi paylaşacağını vurguladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER