Oynatma Listesi
HABERLER

MSB duyurdu: 17 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Münbiç bölgelerinde belirlenen 17 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hâle getirildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Münbiç bölgelerinde 17 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Durmadan, yorulmadan mücadeleye devam. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Münbiç bölgelerinde belirlediği 17 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi. Terörü kaynağında yok etmek için öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlara devam edeceğiz" denildi.

MİLLİ MÜHİMMATLAR CEHENNEME ÇEVİRDİ

TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ardından Türk Hava Kuvvetleri ile MİT tarafından düzenlenen hava harekatlarıyla PKK’nın barınak, sığınak, cephane ve üsleri milli mühimmatlar ile cehenneme çevrildi.

Terör örgütü PKK’nın çarşamba günü Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik düzenlediği saldırının ardından Irak ile Suriye’nin kuzeyine hava harekatları düzenlendi. Türk Hava Kuvvetleri tarafından savaş uçakları ile çarşamba akşamı düzenlenen hava harekatı, perşembe gününün sabahına kadar sürdü. Harekat ile terör örgütüne ait toplam 47 hedef vuruldu. Savaş uçakları Irak’ın kuzeyinde Kandil ve Sincar’a uzanan derinliklerde operasyon düzenlerken; ABD ve Rusya’nın denetimi nedeniyle Suriye hava sahasına ise savaş uçakları girmedi. F-16’lar, Suriye kuzeyindeki hedefleri sınır hattından vurdu. Türk savaş uçakları, 150 kilometreyi aşan bir menzilde hedefleri vurma kapasitesine sahip. Sınırdan ortalama 30 kilometre derinlik içinde kalan çoğu hedef ise menzili 40 kilometre olan milli mühimmatlar ile vurulabiliyor.

SİNCAR’A HAVA HAREKATI

Hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları ile perşembe akşamı ise Irak’ın kuzeyinde Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar’da bulunan terer hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Hava harekatı ile 34 hedef imha edildi. Böylece TSK tarafından savaş uçakları ile ikin gecede 81 hedef imha edildi.

MİT, SURİYE’DE VURDU

TSK’nın yanı sıra MİT de, SİHA ve İHA sistemleri ile Suriye’nin kuzeyinde hava operasyonları düzenledi. MİT’in operasyonları terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ait 120 hedef vuruldu. Savaş uçakları ve SİHA’lar ile düzenlenen hava operasyonlarında; ağırlıklı olarak HGK 82, HGK 84, SOM, minyatür bomba, NEB 84, MAM-T, MAM-L, MAM-C, İHA 230, TEBER güdün kiti takılmış genel maksat bombaları gibi yerli ve milli üretim mühimmatlar kullanıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER