Oynatma Listesi
HABERLER

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu kürsüden ip fırlattı, Bahçeli'den karşı hamle geldi

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin dünkü İmralı çağrısına tepki olarak kürsüden ip fırlattı. Gelen son dakika bilgisine göre; MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti grubundan o ipi istedi. Bahçeli’nin o ipi Genel Merkez'deki makam odasına asacağı öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılışında DEM Partililer ile tokalaşmasının ardından dünkü grup toplantısında ses getiren yeni bir adım attı.

Bahçeli, 'Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz' diyenlere sesleniyorum; şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse ‘Umut Hakkı’ndan yararlanmasının önü açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın.

Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız. Türkiye ve Türk milleti için fedakârlık yapmaya, her çileye katlanmaya, her adımı atmaya kararlıyız, inançlıyız, tarih huzurunda diyorum ki, yeminliyiz. ‘Yeni Yüzyıl, Yeni Hayat, Yeni Türkiye’ temelinde bagajları boşaltalım ve milli ülküleri hep birlikte yakalayalım." şeklinde konuşmuştu.

DERVİŞOĞLU KÜRSÜDEN İP FIRLATTI

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgili çağrısına sert çıktı. Kürsüden ip fırlatan Dervişoğlu, "Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz! Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz! Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" ifadelerine yer verdi.

BAHÇELİ'DEN KARŞI HAMLE

Edinilen bilgiye göre MHP lideri Devlet Bahçeli o ipi istedi ve Dervişoğlu'nun attığı ipi odasına asacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da konuyla ilgili katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

"Genel başkanım her kararında haklı çıktı. Dervişoğlu böyle bir şov yapma gereğinde bulunmuş. Sayın liderimiz Dervişoğlu'na güzel karşılık verdi. Müsavat Dervişoğlu ipi atmış, genel başkanımız da o ipi odama asacağım demiş. Müsavat Dervişoğlu ip atacaktı ya, öncelikle kendi ipini atmış olsaydı belki bu ülke içinde bir faydası olurdu. İP’in kurulduğu günden beri Türk milleti ile Türk milliyetçiliği ile alakaları olmamıştır. O ip, o dönemde atıldığında anlamlıydı, bambaşka bir şeydi. Bugün atılması ise o günkü bağlamıyla alakası yoktur. Biraz önce dediğim gibi, genel başkan olduktan sonra tutamadığı, toparlayamadığı partisine böyle bir şov yapma ihtiyacı duymuştur."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER