Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail'in Eilat şehrine 500 kilometre öteden saldırı düzenlendi

Gece karanlığında acı acı çalan sirenleri gökyüzünde ışıklar saçarak ilerleyen füzeler izledi, bu sırada tatil şehrinde yaşayanların bazıları cep telefonlarıyla video çekiyordu.

264'üncü gününe giren ve Orta Doğu'da en az beş ülkeye sıçrayan savaşta, İsrail'in en güneyindeki Eilat şehri bir kez daha hedef alındı.

 

Kızıldeniz kıyısındaki tatil merkezi Eilat, aynı zamanda İsrail donanmasına ait üsse de ev sahipliği yapıyor. Akabe Körfezi'nin en uç noktasında üç ülkenin sınırları kesişiyor: Mısır, Ürdün ve İsrail.

 

Eilat'a doğru seyreden kamikaze silahlı insansız hava aracının ateşlendiği yer ise, yaklaşık 500 kilometre kuzeyde yer alan Irak topraklarıydı.

 

İsrail şehrinde büyük paniğe yol açan kamikaze drone'a dair ordunun resmi açıklamasında, Kızıldeniz yönünden gelen 'bilinmeyen bir hava hedefi' ifadesi kullanıldı.

 

Eilat çevresinde konuşlu hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiği görülürken, kamikaze drone'a doğru ateşlenen füze başarısız olup Kızıldeniz'e düştü.

 

İsrail ordusu, kamikaze silahlı insansız hava aracının Eilat yakınlarında denize çarptığını belirtti. Böylece, drone'un durdurulmasının başarısızlığı kabul edildi.

 

Saldırıyı Irak'taki İran yanlısı milis grupları üstlendi, kamikaze drone'un Eilat'taki hayati bir hedefe fırlatıldığı belirtildi.

 

Irak'ta birçok grubu içerisinde barındıran İslami Direniş, daha önce de Eilat ve İsrail'in kuzeyindeki bazı şehirlere füzeler veya drone'lar ateşledi.

 

Akabe Körfezi kıyısındaki şehir Yemenli Husiler tarafından da birçok kez hem balistik füze hem de kamikaze drone'larla hedef alındı.

 

Eilat'la Irak'ın en batısı arasında yaklaşık 500 kilometre mesafe bulunuyor, Yemen'in kuzeyi ile aradaki uzaklık ise en az 1700 kilometre.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER