Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail jetleri saldırdı, Lübnan'da en az 100 can kaybı! Panik ve kaos var, savaştan kaçış başladı

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyindeki Safed şehrini füzelerle hedef aldı.

Safed'de öğle saatlerinde duyulan siren seslerini patlamalar izledi. İsrail ordusu ateşlenen 25 roketten çoğunun hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü bilgisini verdi. Birçok roket ise açık alana düştü. Taberiye Gölü'nün kuzeyinde yer alan Safed'in Lübnan sınırına uzaklığı kuş uçuşu yaklaşık 13 kilometre.

Hizbullah'ın saldırı gerçekleştirdiği bir diğer nokta, Yukarı Celile bölgesindeki Elkosh oldu.

İsrail medyası, Aşağı Celile'yi hedef alan füze saldırısında ise bir kişinin yaralandığını yazdı.

Hizbullah Safed'deki askeri üslerin yanı sıra Hayfa yakınlarındaki Rafael savunma şirketine ait tesislerin 35 kadar roketle vurulduğunu açıkladı.

İran destekli grup, Pazar günü ilk kez Hayfa'yı doğrudan hedef aldığı saldırının kaydını da yayınladı. Ramat David hava üssünün yanı sıra Rafael savunma şirketine ait tesislerin vurulduğu saldırıda, orta menzilli Fadi füzeleri kullanıldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ, HASTANELERDE ACİL AMELİYATLAR DIŞINDA OPERASYON YOK

Kuzey cephesinde Lübnan tarafında ise İsrail jetlerinin sabah saatlerinde düzenlediği büyük saldırının yankıları var.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülkenin güneyi ve doğusundaki hastanelere acil olmayan bütün ameliyatları erteleme talimatı verdi.

İsrail jetlerinin bombardımanı sınır hattından Hizbullah'ın kalesi Bekaa Vadisi'ne kadar uzandı. Lübnan-Suriye sınırındaki Bekaa Vadisi, İsrail'e 100 kilometre mesafede.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada 150 hava saldırısında 300'den fazla Hizbullah hedefinin vurulduğu savunuldu.

Ancak Lübnan tarafından en az iki çocuk ve çok sayıda sivilin İsrail bombardımanında yaşamını yitirdiği açıklandı. Öğle saatlerinde ise Lübnan Sağlık Bakanlığı en az 50 can kaybı olduğunu, 300 kişinin de yaralandığını duyurdu. Dakikalar sonra can kaybının 100'e çıktığı, yaralı sayısının ise 400'e ulaştığı bildirildi.

Beyrut yönetimi, İsrail hava saldırılarına hedef olan bölgelerde okulları iki gün tatil etti.

PANİK VE KAOS, KAÇIŞ BAŞLADI

Akdeniz kıyısındaki Lübnan şehri Sur'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Zeyna Khodr, çok fazla panik olduğunu ve insanların bölgeden ayrıldığını aktardı.

"Çatışma açık şekilde sınırların ötesine geçiyor" diyen Khodr, İsrail sınırına 25 kilometre mesafede olduğunu ve sabahın erken saatlerinden bu yana Sur'da bir kaos yaşandığını söyledi.

İsrail ordusu sabah saatlerinde Lübnan'ın güneyi ve doğusunda yaşayan yüz binlerce insanın cep telefonuna Arapça bir mesaj gönderdi. Hizbullah binalarından uzak durulmasını ve bölgenin terk edilmesini isteyen söz konusu mesaj, Lübnanlı bir numaradan gönderildi.

Lübnan-İsrail sınırındaki Nebatiye'den sosyal medyada paylaşılan görüntüler de, insanların araçlarıyla kuzeye doğru kaçtığını gösteriyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER