Oynatma Listesi
HABERLER

Drone sürüsü İsrail üssünü vurdu! Jetler ses duvarını aştı

İsrail ordusu Hizbullah'ın drone saldırısında ölen askeri öğle saatlerinde doğruladı, sınırdaki çatışmada ciddi bir tırmanış var. Lübnan'ın başkentinde kaydedilen görüntü ise, sosyal medyada hızla dolaşıma girdi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın sağ kolu Fuad Şükür'ün bir apartmanın son katında füzeyle vurulması, Lübnanlı grupla İsrail arasında bir dönüm noktası oldu.

30 Temmuz akşamı gerçekleşen suikastın ardından Hizbullah'ın füze yağmuru ve İsrail jetlerinin hava saldırılarında belirgin bir artış var.

İran destekli Hizbullah, geride kalan üç haftada birkaç kez kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla İsrail'in hava savunma sistemlerini aşmayı başardı.

Pazartesi sabahının ilk ışıklarıyla İsrail'in kuzey sınırları boyunca sirenler çalarken, Hizbullah bir askeri üssü vurduğunu duyurdu. İsrail ordusu, Yaara'daki üste bir askerin öldüğünü öğle saatlerinde doğruladı.

Öğle saatlerinde Hizbullah'tan da bir açıklama geldi, Biyad Blida'daki İsrail askeri üssünü Burkan füzesiyle vurduğunu bildirdi. Saldırı yerel saatle 13.35'te gerçekleşti.

İsrail'e ait bir silahlı insansız hava aracının saldırısında ise sınırdaki Hula'da iki Hizbullah savaşçısı öldü.

On binlerce savaşçısı ve 150 bin kadar füzesi olduğu tahmin edilen Hizbullah, ayrıca İsrail işgal birliklerinin karadan Lübnan'a sızmayı denediğini ve çok sayıda kayıp verdirerek geri püskürtüldüğünü söylüyor.

Lübnan'ın güneyindeki Marcayun'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Zeyna Khodr, Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışmanın git gide genişlediğini aktarıyor.

"Kuşkusuz bu çatışmanın yörüngesi yükseliyor" diyen Al Jazeera muhabiri, İsrail'in Lübnan'ın derinliklerinde sivil kayıplara aldırış etmeden saldırılar düzenlediğini, son bir haftada sınıra yakın bölgelerde yaşayan 7 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını vurguluyor.

Hizbullah'ın da benzer taktikle yanıt verdiğini ve henüz boşaltılmamış İsrail yerleşimlerini hedef aldığını kaydeden Zeina Khodr, İran destekli grubun ana hedefinin sınır hattında bir tampon bölge oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bugün öğle saatlerinde kaydedilen bir görüntü ise, sosyal medyada hızla dolaşıma girdi. İsrail savaş uçakları güpegündüz Beyrut semalarında uçup bir kez daha ses duvarını aştı, bombardımana benzeyen sesler çığlıkların yükselmesine neden oldu.

İsrail işgal ordusu, alçaktan uçurduğu jetlerle psikolojik savaş taktiği uyguluyor ve söz konusu taktik çatışmaların tırmanmasıyla daha fazla görünür oldu.

Beyrut'ta yaşayan görgü tanığı Nefise Kohnavard, iki kez bombardıman sesine benzer patlamaları duyduklarını belirtip "Beyrut'ta birkaç gündür sakindik ancak yeniden başlamış görünüyor" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER