Oynatma Listesi
HABERLER

Burası Hayfa! Şehir merkezi ilk kez vuruldu

İsrail'in Lübnan sınırında veya yakın yerleşimlerde sirenler aralıksız çalıyor, yalnızca son 24 saatte Hayfa, Safed, Karmiel, Kfar Gladi, Bağdadi ve birçok nokta Hizbullah'ın füzelerine hedef oldu.

Hizbullah, İsrail'in stratejik liman kenti Hayfa yakınlarındaki 7200 hava üssünü kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) vurduğunu duyurdu. İki kamikaze drone sürüsüyle arka arkaya saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Lübnanlı grup, gece yarısı ise Hayfa'nın güneyindeki Carmel üssünün ise Fadi 1 füzeleriyle hedef alındığını bildirdi.

Hayfa'daki son salvo, yalnızca son bir günde bölgedeki İsrail mevzilerini hedef alan on sekizinci saldırıydı.

İsrail'in hava savunma sistemlerini aşan beş füze Hayfa'nın merkezine ulaştı, en az 10 kişi yaralandı.

Bir radyo yayınına bağlanan Akdeniz kıyısındaki Hayfa sakinlerinden biri, önce patlama sesi duyduğunu söyledi. Görgü tanığı füzenin vurduğu binanın içine girdiğinde ise dört yaralıyla karşılaştığını belirtti.

Hizbullah geride kalan haftalarda Lübnan sınırına 30 kilometre mesafede bulunan Hayfa'yı birçok kez hedef aldı ancak ilk kez şehir merkezini vurmayı başardı.

Al Jazeera 300 bin nüfuslu Hayfa'nın 7 Ekim baskınının yıldönümünde vurulmasını öne çıkardı, Başbakan Binyamin Netanyahu ve aşırı sağcı koalisyon ortaklarının savaşın ülkeyi daha güvenli bir hale getirdiğini söylemeyi sürdürdüğü bir dönemde İsraillileri özellikle savunmasız hissettirdiğini aktardı.

Hizbullah ayrıca Taberiye yakınlarındaki Nimra üssünü de füzelerle vurduğunu açıkladı. İsrail medyası ise, Taberiye'de bir kişinin şarapnel nedeniyle ağır yaralandığını bildiriyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER