Oynatma Listesi
HABERLER

Buça’da dehşetin izlerini gördüler

Ukrayna’ya giden Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Buça’daki dehşetin izlerini yakından gördü

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün Ukrayna’nın başkenti Kiev’e giderken, ikili, Buça’da gördükleri karşısında dehşete düştü.

 

Borrell ile Polonya’dan trenle Kiev’e ulaşan Von der Leyen, Tiwtter’da "Kiev'i dört gözle bekliyorum" ifadesiyle birlikte Ukrayna treninden inerken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Von der Leyen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Donetsk bölgesindeki Kramatorsk kentinde tren istasyonuna düzenlenen saldırıda yaşanan can kaybını "korkunç" olarak niteledi.

Ziyaretinin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'ye AB üyelik hedefi konusunda destek ve güvence vermeyi amaçladığını belirten Von der Leyen, "Genellikle AB konseyinin üyelik başvurusunu kabul etmesi yıllar alır, ancak Ukrayna bunu bir veya iki hafta içinde yaptı ve mümkün olan en kısa sürede ilerlemek istiyorum. Hedefimiz bu yaz Ukrayna'nın konseye başvurusunu sunmak” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER