Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Tunç'tan Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklama: Görüntüler TÜBİTAK'a gönderildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle; Narin kızımızın maalesef cansız bedeni 19 gün sonra bulundu. Gerçekten milletçe bizi derinden sarstı. Milletçe hunharca bir cinayete kurban gitmesi bizi çok üzdü.

Bizi derinden sarsan olayın aydınlatılması için gayretler sürüyor. Soruşturmalar etkin şekilde devam etti. Kolluk görevlilerimizin gece gündüz çalışması söz konusu. Ülke, millet olarak Narin'in katillerinin tespiti ve en ağır cezaya çarptırılması konusunda beklenti var. Bu karşılanacaktır. Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Deliller, veriler, ifadeler, ifadelerde çelişkiler var.

Elde edilen deliller var, ifadeler var. Soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu. 3 adli kontrol kararı verilen kişi var. Bu soruşturma kapsamında 268 kişinin ifadesi var.

TÜBİTAK'A GÖNDERİLEN GÖRÜNTÜLER

HTS kayıtları var, geriye dönük inceleniyor. Bunun yanı sıra baz çakışmaları tespit edildi. Cinayet mahalinde kimlerin olduğuna yönelik baz çalışmaları yapılıyor.

 Birtakım kamera görüntüleri var, bunlar TÜBİTAK'a gönderildi. Burada özellikle hem elde edilen adli tıpın ortaya koyduğu DNA tespitleri, soruşturma gizli tabii ki. Gizlilik kapsamında özellikle teknik verilerle ilgili kamuoyuna yansımayan hususlar söz konusu. Ses ve görüntü anlamında elde edilen görüntülerle ilgili çalışma yapılıyor.

Narin kızımızın katilleri mutlaka bu soruşturma kapsamında tespit edilecek, yargı huzuruna çıkarılacak. Çok uzun sürmez. Hesap verecekler.

Soruşturma gizli. Gizlilik kapsamında kamuoyuna yansımayan hususlar söz konusu. İfadelerden yola çıkılarak yorumlar, tespitler yapılabiliyor. Farklı yorumlara neden olacak yorumlardan kaçınmak gerekiyor. Narin kızımızın katilleri mutlaka bu soruşturma kapsamında tespit edilecek. Yargılama neticesinde katil veya katilleri hesap verecek. Sonuna kadar takipçisi olacağız.

AYŞENUR EZGİ EYGİ AÇIKLAMASI

Ayşenur Ezgi Eygi'nin yaptığı oradaki soykırımı kınamaktı. bir insan hakları savunucusu, ABD'de üniversiteyi bitirdi, bu sene mezun olmuştu.

ABD'de mezuniyet töreninde 'Filistin'e özgürlük' diye haykırdı. Vatandaşımızın yabancı bir ülkede şehit edilmesini biz takipsiz bırakamazdık. İç hukuktan kaynaklanan hakkımızı hemen kullandık. Otopsi işlemleri önce Filistin'de yapıldı. Sonrasında naaşı Türkiye'ye getirildi, İzmir Adli Tıp Başkanlığı'nda da otopsi yapıldı.

Geçen hafta da Ayşenur Ezgi kardeşimizi ebediyete uğurladık. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sayın Cumhurbaşkanımız konuşma yapacak, mutlaka bu konuya da değinecektir. Uluslararası Adalet Divanı'na da delilleri takdim edeceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER