Oynatma Listesi
HABERLER

Aydemir Akbaş'a veda! 'Beni bekledi, yarım saat sonra vefat etti'

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden oyuncu Aydemir Akbaş için Galatasaray Lisesi’nde tören düzenlendi. Akbaş’ın tabutuna Galatasaray bayrağı sarıldığı görüldü. Törende sanatçı İbrahim Tatlıses duygu dolu anlar yaşadı.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ve iki gündür yoğun bakımda tedavi altında olan Aydemir Akbaş 88 yaşında yaşamını yitirdi.

 

Usta oyuncunun vefatını menajeri Özgür Aksoy "Türk sinemasının koa çınarı canımız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük... Allah mekanını cennet eylesin. Allah gelen giden, dua eden herkesten razı olsun. Buraya kadarmış bu dünyadan onurlu bir Aydemir Akbaş geçti" sözleriyle duyurdu.

Senarist, yönetmen, oyuncu Aydemir Akbaş için Galatasaray Lisesi'nde tören düzenlendi. Törene Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sanatçı İbrahim Tatlıses, Şafak Sezer, yapımcı Polat Yağcı ile çok sayıda sanatçı ve sevenleri katıldı.

88 yaşında hayatını kaybeden Aydemir Akbaş'ın cenazesi öğle namazına müteakip Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

"NEREDEN BİR 'AYDOŞ' DAHA BULACAĞIM"

Aydemir Akbaş'ın yakın arkadaşı İbrahim Tatlıses, dostuna son görev için törene geldi. Göz yaşlarına hakim olamayan Tatlıses: 'Aydemir kimseden para istemez, yardım istemez. Herkesten sevgi beklerdi. Severdim ama oda beni severdi. Anlatacak çok şey var ama böyle 2 dakikaya sığmaz. Son nefesinde beni görmek istediğini anladım ve gittim. Yoğun bakıma girdim, bembeyaz bebek gibiydi. Sağ elimi sol dizinin üstüne koydum. 'Haydoşum ben geldim, buradayım' dedim. Ben gittikten yarım saat sonra canını teslim etmiş. 'Beni mi bekledin Aydemir, teşekkür ederim' Hepimizin başı sağolsun' dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER