CaddeBurcu Esmersoy galerisi! 'Evimde boş duvar kalmadı'

Burcu Esmersoy galerisi! 'Evimde boş duvar kalmadı'

24.10.2024 - 09:34 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 24-27 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor. Birbirinden ünlü isimler gibi fuarı gezen Burcu Esmersoy, 'İyi bir koleksiyonerim' dedi.

Burcu Esmersoy galerisi Evimde boş duvar kalmadı

Türkiye'nin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 19. edisyonuyla 24 - 27 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Fuarda bu sene 14 ülkeden gelen 50 galerinin yanı sıra, Madrid Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kültürel İlişkiler Departmanı ve İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından desteklenen Born in theSeventies (Yetmişli Yıllarda Doğanlar) sergisinde de 15 farklı galeriden daha eserler yer alacak. Fuara henüz ilk gününden sanat ve cemiyet dünyasından bir çok ünlü sima katıldı ve objektiflere poz verdi.

Burcu Esmersoy galerisi Evimde boş duvar kalmadı

"EPEY İYİ ESERLERİM VAR"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burcu Esmersoy, "Ben her sene gelmeye çalışıyorum. O kadar güzel ki... Bütün günümü geçirebilirim burada." dedi.

Kendisinin de bir koleksiyoner olduğunu dile getiren Burcu Esmersoy, "Ben koleksiyonerim aynı zamanda. Utanıyorum bunu söylemeye ama fena değilimdir. Epey iyi eserlerim var. Heykel çok toplarım, resim çok toplarım. Benim evimde artık boş duvar kalmadı. Bazı koleksiyonerler alırlar ve duvara yaslayıp bırakırlar. Hepsinin böyle şeyleri olmuştur. Ben de duvara yaslamadan direk duvara asabileceğim eserleri almayı tercih ediyorum. Bazen arkadaşlarımın evlerine hediye ederim. Ama geri almak karşılığında. Biraz onların evinde dursun diye arada sırada veriyorum" diyerek güldü.

Haberin Devamı

Burcu Esmersoy galerisi Evimde boş duvar kalmadı

"İLK HEDİYESİ SANAT ESERİ"

Kendisine ait bir sanat galerisi açmak isteyip istemediği sorulunca ise Burcu Esmersoy, "Küçük bir Burcu Esmersoy galerisi... Utanırım herhalde sanatçı olarak olamaz tabii. Bütün galeriler neredeyse yakın dostlarım." dedi.

Eşi Nazım Akmandil'in ise evdeki duvarların doluluğu ile ilgili isyanda olmadığını dile getiren Esmersoy, "O bayılıyor dolu duvarlara. Çok seviyor. Benim eşimin bana ilk hediyesini açıklayacağım ama özele girecek biraz. Neyse, biz uçakta tanışmıştık ya, Berlin'de Ekin Su Koç'un galerisinde bir araya gelme şansı bulduk. Orada benim en çok beğendiğim eseri bana hediye olarak aldı. İlk hediyesi de odur zaten. Bizim evimizdeki en kıymetli şeylerden birisi odur. Benim kadar değil ama ben seviyorum diye o da seviyor diyebilirim" şeklinde konuştu.