27.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
Türkiye’nin en köklü kültür sanat dergisi Milliyet Sanat, 49. yıl etkinliklerini dolu dizgin sürdürüyor. Önümüzdeki yıl 50. yaşını kutlayacak Milliyet Sanat, geçtiğimiz ay Ayvalık Ayazması’nda düzenlenen Ali Kabaş sergisini sanatseverlerle buluşturmuştu. Bu kez dünyaca ünlü sanatçımız Gülsin Onay sahnedeydi. Cumartesi akşamı Bodrum Manastır Hotel’de, gün batımında düzenlenen piyano resitalinde izleyiciyle buluşan Onay unutulmaz bir gece yaşattı. Onay konserde Beethoven “Ay Işığı Sonatı”, Chopin “Op. 58 si Minör Sonatı” ve hocası Ahmed Adnan Saygun’un “2 prelüd op.45” adlı eserlerine yer verdi. Geceye Alper Saldıran, Fethi Karaduman, Eren Levendoğlu, Barış Bağcı ve Seval Uğur Mutlu gibi isimler de katıldı.
Milliyet Sanat Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz Gülsin Onay’la birlikte.
Bu yolculukta beraberiz
Onay, resital sonrası yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Benim için olağanüstü bir akşam oldu. Dünyada Saint Petersburg Filarmoni gibi akustiği çok iyi salonlar var. Viyana, Münih, Berlin gibi pek çok salonda da çaldım. Ve bazen o akustiğin içindeki seslerin yaşarken dinleyicilerin sessizliği olur. O sessizlik açıkhavada normalde olmayabilir. Fakat bu akşam aynı oradaki salonlar kadar müthiş bir sessizlik ve dinleyicinin inanılmaz bir konsantrasyonu vardı. Notaları benimle yaşamaları beni o kadar mutlu etti ki... Bu benim için ilk diyebilirim. Muazzam bir beraberlik vardı. Sanki müziğin ruhu hepimizde yaşadı. Herkes müziğin seyahatine beraber çıktı. Gelen herkes, Milliyet Sanat’ın 49 yıllık o zengin sanat birikimini takip edenler, bilenler, hissedenlerdi. Ve herkes sanat süzgeçinden geçti. Milliyet Sanat’ın ilk sayılarından itibaren bu değerli dergide yer aldım. O günden bu yana ülkemiz için önemli kültür ve sanatı önemli bir sözcü olarak yaşatıyor”.
Milliyet Sanat Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz ise sanat yayıncılığının önemine dikkat çekti. Milliyet Sanat’ın Türkiye’deki en uzun soluklu sanat dergisi olduğunu belirten Aygündüz “Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli ölçütlerinden biri sanat elbette. Ama onun yanı sıra sanat yayınlarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sanatı yayabilmek için bu yayınlara çok ihtiyacımız var. Bir dergiyi 50 yıl yaşatmak bir mucize” dedi. l KÜLTÜR SANAT SERVİSİ