Kültür SanatPerdede şenlik zamanı

Perdede şenlik zamanı

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

“Rebirth Island/Diriliş Adası”: Kazak sinemacı Aysulu Onaran’dan Soğuk Savaş’ta geçen ve gerçek olaylara dayanan tarihi bir casusluk gerilim filmi.

Perdede şenlik zamanı

SSCB’nin dağılmasından hemen önce askeri bilim insanı Albay Dautov, Rebirth Adası’ndaki çok gizli laboratuvarda görev yapmaktadır. Laboratuvardan hapsedilmiş bir kadını kurtardığında ve bir CIA ajanına biyolojik kıyameti önlemek için yardım ettiğinde Albay Dautov inançlarını ve askeri yemini sorgulamaya başlar.

Haberin Devamı

- “Une nuit/Bir Gece”: Geçen sene Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde prömiyerini yapan yapım, Fransız oyuncu/yönetmen Alex Lutz’un imzasını taşıyor. Bir gece, kalabalık Paris metrosunda bir adam ve bir kadın trene binerken tesadüf eseri karşılaşır. Hararetli bir şekilde tartışırken, çevredeki yolcuların bakışları altında, aralarındaki kıvılcım karşılıklı bir arzuya dönüşür ve ikili geceyi birlikte, yarın yokmuş gibi geçirmeye karar verir. İki yabancı, yıldızlarla dolu gökyüzünün altında, bir partiden diğerine geçerken vedalarını erteleyerek gezinirler. Gün doğduğunda tekrar birer yabancı olacaklardır. Lutz başrolü Karin Viard ile paylaşıyor.

Perdede şenlik zamanı

- “Fussilet”: Bu haftanın yerli korku filmlerinden… Selin ve Ece kardeştir. Selin kardeşi Ece’yi ne kadar sevse de Ece’nin doğumu sırasında annelerini kaybettikleri için Ece’ye kin tutmaktadır. Bu kin Selin’in içinde hiç bitmemiştir. Selin, Ece’den kurtulmanın bir yolunu bulmuştur ama bulduğu bu yol onu felakete sürükleyecektir. Ogan Şenyolcu’nun yazıp yönettiği filmde Yalın Tarhan, Elifnur Sakal, Melis Aslan, Cengizhan Alphan rol alıyor.

Haberin Devamı

- “Woolina and The No Birds/Kuzugiller ve Uçuş Hayali”: Bu haftanın tek animasyonu İran’dan geliyor. Woolina uçmayı hayal eden genç bir koyundur ancak yalnızca kuşların uçak uçurmasına ve göklerde uçmasına izin verilen bir dünyada yaşamaktadır. Dünya ve babası ona karşıyken Woolina ve arkadaşları, en sevdiği kahraman karakter Süper Baykuş’un izinden gider ve bir uçuş okuluna yazılır. Hayatlarının sonsuza dek değişmesini sağlayacak bir yarışa katılan Woolina ve arkadaşları, yarışı kazanmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

- “Meşru Gayrimeşru”: Kendini hakim, savcı, emniyet müdürü olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının eline düşen, aynı zamanda baktığı davalar yüzünden baskı gören bir hukuk profesörü Erdem Kuş işini de kaybetmiştir. Kendini dolandıran çetenin peşine düşen ve bir yandan da bildiği doğruları kendi içinde yeniden tartışmaya açan Erdem Hoca, karşılaştığı dolandırıcılık çetesiyle kendisini hiç beklemediği trajikomedi dolu bir maceranın içinde bulur. Ömer Kaydı’nın yazıp yönettiği filmin kadrosunda Erkan Can ve Rıza Sönmez var.

Haberin Devamı

Bu hafta vizyona giren 13 film arasından öne çıkanları derledik