"İdil Biret ve Suna Kan'dan sonra 6660 sayılı yasadan yararlandırılarak gönderilenlerden belirlenebilenler şunlar:
Verda Erman (piyano), Hüseyin Sermet (piyano), İsmail Aşan (keman), Tunç Ünver (keman), Ateş Pars (piyano), Fuat Kent (piyano), Selman Ada (kompozisyon ve piyano), Gülsin Onay (piyano).
1968'den sonra yasanın uygulanamadığı anlaşılmaktadır. Yasa kendiliğinden işlemez hale getirilmiştir. Halen yürürlükte bulunmasına rağmen, 1968'den sonra yetkili Milli
Eğitim Bakanlığı, yasada öngörülen "komisyon"u kurmadığı için, yasa işlemez hale gelmiştir.
Özellikle yetenekli piyano öğrencilerinin artması karşısında yasanın işletilememesinin yarattığı boşluğu değişik bir yöntemle giderebilmek amacıyla rahmetli Mithat Fenmen ile İlhan Baran'ın geliştirdiği yeni model gündeme getirilmiştir.
Konservatuvarda hızlandırılmış yoğun eğitime olanak sağlayan "özel statü"yü kurumsallaştıran yönetmelik, Mithat Fenmen'in sıkı ve ısrarlı takibiyle 1976'da Bakanlar Kurulu'nca onaylanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu kapsama alınarak yetiştirilen, daha sonra çeşitli burslarla yurt dışına gidenler arasında, Fazıl Say, Muhittin Dürrüoğlu Demiriz, Yeşim Alkaya, Oya Ünler gibi piyanistler ve Çağıl Yücelen gibi bir kemancı bulunuyor."
Son yıllarda konservatuvarda "özel statü" de işletilmiyor. Uzunca bir uyku döneminden sonra, 1998 Ekim'inde İzmir'de üstün yetenekli olduğu anlaşılan 8 yaşındaki Emrecan Yavuz için bir ışık doğdu.
Bu konuda, Kültür Bakanlığı'ndan 6 Ekim 1998'de yapılan resmi açıklamada şu bilgilere yer veriliyordu.
"Müzik alanında üstün yeteneklere sahip olan sekiz yaşındaki İzmirli Emrecan Yavuz, Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın onayıyla kurulan Uzmanlar Kurulu'nca
devlet himayesine alındı."