Kültür SanatFikret Mualla Dünya Tiyatro Günü’nde Hayal Perdesi’nde!

Fikret Mualla Dünya Tiyatro Günü’nde Hayal Perdesi’nde!

24.03.2014 - 14:18 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl Hayal Kahvesi Beyoğlu’nda kapılarını açan Hayal Perdesi, bu yıl 1. yaşını 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “El-Bohem Fikret Mualla” oyunu ile kutluyor.

Fikret Mualla Dünya Tiyatro Günü’nde Hayal Perdesi’nde

Tiyatrodor’un ilk oyunu “El-Bohem Fikret Mualla” Fikret Mualla’nın hayatını sahneye taşıyor. Oyun, Dünya Tiyatro Günü'ne özel ücretsiz olarak seyirciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

İnsanın kendisi var etmesi karşılığında topluma ödemesi gereken diyetin ne olduğunun, ölüm ve yaşam arasında ne kadar hızlı ve bedeli yüksek bir alışverişin döndüğünün şaşırtıcı ve eğlenceli bir anlatımı “El - Bohem Fikret Mualla.”

Gitgide renksizleşen, ışığını kaybetmeye itilen dünyada, kendi aydınlığını içinde taşıyan ve hayata taşıran bir insanın varoluş öyküsüne zaman ve mekan (İstanbul - Paris arasında) sıçramalarıyla tanıklık edeceksiniz.

Sanat tarihinde yerini çoktan almış, Türk ressam Fikret Mualla’nın sıra dışı hayatı, dehası ve çılgın yalnızlığının izlerinin sürüldüğü oyunun yazarı Murat Şen. Yönetmen koltuğunda ise Emre Kınay var. Murat Şen’ in oynadığı tek perdelik oyunun sahne ve kostüm tasarımı H. Sahra Kınay'a ait.

Haberin Devamı

18 Şubat 2013'ten bu yana Hayal Perdesi alternatif oyunlar, çağdaş dans gösterileri ve performanaslara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Mekanın sanat danışmanlığını İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı Selin İşcan yapıyor.

Not: Yer kapasitesi sınırlı olduğu ve oyun ücretsiz sahnelendiği için rezervasyon yapılması tavsiye edilir.

Tarih: 27 Mart Perşembe, Saat: 20.30

Adres: Hayal Perdesi Meşelik Sok. No:10 Taksim (Hayal Kahvesi Beyoğlu)

Yazan ve oynayan: Murat Şen

Yönetmen: Emre Kınay

Süre: 60 dk

Yazarlar