11.03.2015 - 11:14 | Son Güncellenme:
Kapadokya’nın başka bir dünya hissi yaratan coğrafyasında hayat bulan kültür, doğa, müzik, çağdaş sanat ve gastronomi festivali Cappadox’un programı cappadox.com’da açıklandı. Dünyanın dört bir köşesindeki festival takipçilerini Kapadokya’ya davet eden Cappadox, 16-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hem yeni ve sıra dışı temasları mümkün kılmayı hem de tarihin geleceğe uzanan izlerini takip etmeyi vaat eden festivalin bilet satışları ise 13 Mart Cuma günü Biletix üzerinden başlayacak.
Türkiye'nin kültür hayatını 25 yıldır şekillendiren deneyimlerin yaratıcısı Pozitif Live tarafından tasarlanan ve hayata geçirilen Cappadox’un ilk yılında, çağdaş sanat etkinlikleri, deneyimli uluslararası küratör Fulya Erdemci tarafından kurgulanıyor. Cappadox’un gastronomi etkinliklerinin tasarım ve yönetimini ise Türkiye mutfağının geleneksel lezzetlerini özgün bir yorumla dünyaya tanıtan şef Maksut Aşkar yapıyor.
Müzik
Cappadox’a katılan birbirinden farklı uluslararası müzisyenler ve gruplar Kapadokya’nın ritmini dinleyerek müziğin coğrafyayla ilişkisini tekrar yorumlayacak. Program, Kapadokya’nın etkileyici alanlarında solo konserlerden, mekana özel üretilmiş projelerden ve buluşmalardan oluşuyor.
Sanat
“Kapadokya Çarpması” başlığıyla gerçekleştirilecek çağdaş sanat etkinliklerine Kapadokya ilham verecek. Türkiye ve yurt dışından 8 sanatçı, sanatsal pratiklerini “açık atölye” formatında ortaya koyacak ve açık hava etkinliklerine de sürpriz ‘müdahale”lerde bulunarak festival içinde beklenmedik karşılaşmalar da yaratacak.
Gastronomi
Binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kapadokya’nın lezzet mirası, Cappadox’ta Maksut Aşkar ve misafir şefler tarafından çağdaş lezzetlere dönüştürülecek.
Açıkhava
Kapadokya’nın doğal vadilerini birbirine bağlayan antik yollar, Cappadox’ta benzersiz bir açık hava güzergâhına dönüşecek. Bölgenin gün doğumu ve gün batımı manzaralarına karşı yapılacak toplu meditasyonlar ve yoga seansları ile Kapadokya’nın yüksek “enerji”si farklı bir biçimde deneyimlenebilecek.
Cappadox afişinde kullanılan görsel, Halil Altındere’nin 2012 tarihli “No Man’s Land” adlı çalışmasıdır.