Kültür SanatBahçelievler katliamına gönderme

Bahçelievler katliamına gönderme

28.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

31. Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Yarışma’sında üçüncü gün geride kalırken festivalin ağır topları perdeye gelmeye devam ediyor.

Bahçelievler katliamına gönderme

MÜJDE IŞIL Adana - Burak Çevik’in yazıp yönettiği “Hiçbir Şey Yerinde Değil”, 1978’de Ankara-Bahçelievler’de sağcıların yedi TİP’li genci katletmesinden yola çıkan politik bir şiddet/gerilim filmi. Danışmanlığını Tanıl Bora’nın üstlendiği filmdeki tarihsel gerçeklerle uyuşmayan ayrıntılar eleştiri toplasa da Burak Çevik, bunun bir kurmaca olduğunun altını çiziyor. Film aynı zamanda sağ ve solun güncel duruşunu da sembolize ediyor. Sağ tek bir lider etrafında kenetlenebilirken solun pasif kalıp teori tartışmasına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Murat Fıratoğlu’nun yazıp yönettiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri”, Venedik Film Festivali’nin Orizzonti bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü kazanmıştı. Başrolünde Fıratoğlu’nun yer aldığı film, ustabaşı Hemme ile kavga eden mevsimlik işçi Eyüp’ün bir gününü anlatıyor. Yol hikâyesi olarak da tanımlanabilecek yapım, nahif tarzıyla seyircinin gönlüne taht kurdu. Finali ise şimdilik festivalin en iyisi.

Zeynep Köprülü’nün “Su Yüzü” filmi, annesinin düğünü için Fransa’dan gelen genç kızın geçmişiyle yüzleşmesine odaklanıyor. Oyuncu kadrosunda Nazan Kesal öne çıkıyor. “Umut” ile birlikte yarışmanın zayıf kısmında.