KonutDeğeri artan konut vergi ödesin

Değeri artan konut vergi ödesin

02.12.2014 - 17:25 | Son Güncellenme:

Değeri artan konutlardan daha fazla vergi alınması gündemde.

Değeri artan konut vergi ödesin

İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Metrorail Forumu’nda, metronun geldiği bölgelerde değeri artan konutlardan daha fazla vergi alınması gündeme getirilecek. Uzmanların metro projeleri iin daha ucuza finansman sağlamak amacıyla ortaya attıkları bu öneri forumda masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ulaşım AŞ, Tünelcilik Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği, 9-10 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştireceği “İstanbul Metrorail Forumu” hakkında açıklamalarda bulunan Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, İngiltere'de yeni metro projesinden önce metro hattının geçeceği bölgedeki tüm arazilerin devlet tarafından satın aldındığını ve o bölgee yatırım yapılarak elde edilen gelirin metro projelerinde finansman olarak kullanıldığını söyledi.

Örnek olarak, 300 bin liralık bir evin bölgeye gelen metro sonrasında 400 bin liraya yükseldiğini belirten Tuncer, söz konusu evden daha fazla vergialınması gerektiğini ve bu konunun forumda gündeme getirileceğini söyledi.