Merhaba,

''Her gün yense bıkılmaz ''denir ya istavrit de bunlardandır. İstanbul ile özdeşleşmiş, sembolü olmuştur adeta. Küçüğü yani kıraça olanlar en makbulüdür. Çıtır çıtır kılçığıyla bile yenir.

Malzemeler : Taze istavrit, çiçek yağı, mısır unu, tuz.

Yapılışı: İstavritin diğer balıklardan farkı sadece kızartılarak yenmesidir. Ama kızartırken dikkat edilecek hususlar var tabi. İyice yıkanmış balıklar süzgece alınır ve suyunun süzülmesi sağlanır. Havlu kağıdın üstüne alınır ve kurulanır. Mısır ununa tuz katılıp karıştırılır, düz bir tabağa dökülür. İkili tutulan istavritcikler ön ve arka yüzleri mısır ununa bulanıp fazla un silkelenir, sonra da kızgın tavaya atılır. Sadece yüzlerini bir kez çevirmek şartıyla kızartılır. Böylelikle hiç yağ çekmemiş ve çıtırlığı sağlanmış olur. Roka ve soğan eşliğinde servis edilir.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.