Beş yıldızlı oteller pirinç pilavını böyle yapıyormuş! Tane tane dökülecekHerkes pirinç pilavı yapabilir ama her pilav tane tane ve o aranan lezzette olmaz. Bizim bilmediğimiz ama beş yıldızlı otellerde çalışan ustaların, şeflerin bildiği bazı pirinç pilavı sırları mı var? Aslında, tek hatamız detayları göz ardı etmek. Pirinç pilavı her ne kadar basit, zahmetsiz bir şekilde hazırlanabilir gibi duruyor olsa da aslında o leziz, tane tane dokuyu ve mükemmel kıvamı yakalamak için bazı önemli püf noktaları bilmek, detaylara dikkat etmek gerekiyor. Önemsiz görünen bu detaylar ya da püf noktaları pilavın sadece görüntüsünü değil, aynı zamanda lezzetini de doğrudan etkiliyor.
Yemek yağlı olduysa bu yöntemlerle artık sorun değil! Fazla yağını alıyorHepimiz mutfakta zaman zaman fazla yağ kullandığımızı fark ederiz. Bu, hem yemeğin lezzetini hem de sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, yemeklerinizdeki fazla yağı almak için uygulayabileceğiniz birkaç pratik ve doğal yöntem var. Hem lezzetten ödün vermeden hem de sağlıklı bir sonuç elde ederek bu sorunu çözebilirsiniz. İşte yemeklerdeki fazla yağı almanın en etkili yöntemleri!
Besinlere değer katan sağlıklı pişirme yöntemleriYemek pişirirken çoğu zaman malzemelere, nasıl yenildiğine ve ne kadar yenildiğine odaklanılıyor. Peki gerçekten önünüze gelen yemek doğru pişirilmedikten sonra bunların bir anlamı var mı? Doğru pişirmedikçe insanlar kötü yemekler ortaya çıkartacak ve siz o kötü yemeklere ne kadar iyi malzeme kullanırsanız kullanın, ne kadar doğru zamanda ve doğru miktarda yerseniz yiyin hiçbir zaman hayal ettiğiniz etkiyi alamayacaksınız. Diyetisyen Salih Gürel besinlere değer katan sağlıklı pişirme yöntemlerini paylaştı.