Parfüm Nasıl Yapılır? Evde Parfüm Yapmak İçin Malzemeler Nelerdir?Her insan bakımına son derece önem vermektedir. Bakımlı olan kişilerin en çok kullandığı ürünlerden birisi ise parfümdür. Çünkü bakımlı olan kişiler güzel kokmayı istemektedir. Piyasada bulabileceğiniz çok sayıda farklı parfüm çeşidi vardır. Tabi parfümü evde kendinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizler için parfüm nasıl yapılır? Evde parfüm yapmak için malzemeler nelerdir? Tüm detayları ile derledik.
Bebek Yeleği Yapımı: Bebekler İçin En Kolay Yelek Nasıl Yapılır?Bebekler için pek çok yelek çeşidi bulunmaktadır. Bunlar bebeğin sırtını üşütmemesi ve daha sıcak tutması için el ile işlenerek örülen giysi çeşitleridir. Çoğu bebek için kullanılır. Her grup için ayrı cm kullanılmaktadır. Örneğin 3 ay için 24 cm, 6 ay için 25 cm, 1 yaş için 26-28 cm aralığı, 18 ay için 30 cm, 2 yaş için 31 cm, 2-4 yaş aralığı için 31-32 cm aralığında tercihler kullanılır. Bebeğin bedeninden büyük ya da küçük yapmak uygun olmaz. Büyük gelirse tam ısıtmayabilir. Bu sebepten dolayı yaşına uygun olan cm örülmeli ve öyle kullanılmalıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
21 yıllık hasret sona eriyorŞırnak’ta yapımına 21 yıl önce başlanan Cizre karayolu tamamlanma aşamasına geldi. 10 gün içerisinde faaliyete girmesi planlanan duble yol, Şırnak ile Cizre arasındaki 45 dakikalık mesafeyi 20 dakikaya düşürecek.Şırnak ile Cizre ilçesi arasında 1997’de ihalesi yapılan ve 1998’de inşaatına başlanan ancak terör saldırıları nedeniyle bir türlü tamamlanamayan duble yolda 21 yıllık hasret sona ediyor. Cudi Dağı’nda 700 ve 800 metre uzunluğunda iki tünelle 365 metre uzunluğunda bir viyadük yapılan yol tamamlanma aşamasına geldi. 10 güne kadar faaliyete girmesi planlanan duble yol, Şırnak-Cizre arasındaki 45 dakikalık mesafeyi 20 dakikaya düşürecek.Şırnaklı vatandaşlardan Mehmet Demir, heyecanla yolun açılmasını beklediklerini ifade ederek, "21 yıl önce bu tünel ve yolun ihalesi yapıldığından beridir terör olayları nedeniyle hala inşaat halinde yapımı devam ediyor. Terör, yüklenici firmanın 2-3 seferdir araçları yaktı. Valimiz Mehmet Aktaş geldiğinden beridir bu yolun üstünde, çalışmalarda hassasiyet gösterdi. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni yolumuzun 2 hafta içerisinde tamamen açılmasını bekliyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle Valimiz Mehmet Aktaş ve Tümen Komutanımıza teşekkür ediyoruz. Bu yeni yolun Şırnak’a faydası çok olacaktır. Eski yolu kullanıyorduk eskiden. Şırnak ile Cizre arası 45 kilometreydi. Şimdi yeni yolun açılmasıyla beraber bu süre 25 dakikaya düşecek. İnsanlar daha rahat ulaşım yapacak. İnsanların daha konforlu bir yolculuk yapması için bu yeni yol baya güzel oldu” dedi. Selahattin Taşar ise yolun terör yüzünden 21 yıldır tamamlanamadığına değinerek, “Yolun tamamlanmasıyla birlikte Şırnak halkı eski ve tehlikeli yoldan kurtulacak. Artık rahat bir yolculuk yapacak. Yıllardır kangren haline gelen karayolu Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın girişimleriyle yakın bir zamanda faaliyete geçecektir. Yeni yapılan yolda 4 tane tünel ve 2 tane viyadükle yokuşlar tamamen ortadan kaldırılmış ve düz bir yol h
Külçe altının bileziğe uzanan yolculuğu böyle görüntülendiHurda ve külçe altınlar, zorlu çalışmalar sonucunda bilezik ve diğer ziynet eşyalarına dönüşüyor. 950 derecelik ocaklarda eritilen altınlar, makineler ve el yardımıyla işlenerek kuyumcuların vitrinlerini süslüyor.Ordu’da kuyumcu imalatçılarının ham halde olarak aldıkları altınlar, yapılan zorlu çalışmaların ardından işlenerek bilezik ve ziynet eşyaları haline geliyor.Dünyanın en değerli madenlerinden olan, Türkiye'de de takı denilince ilk akla ilk gelen 'altının' fiyatı kadar tasarımı ve işlemeleri de önem arz ediyor. Ham halde bulunan altın zorlu bir çalışmanın ardından deneyimli ustaların elinde şekillenip bilezik, kolye, küpe ve yüzüğe dönüşürken, kuyumcu vitrinlerinden geçerek vatandaşlara ulaşıyor. Yaklaşık 950 derecelik ocakta eritilen altınlar, daha sonrasında makineler ve el işçiliğinin birleşmesiyle birlikte ziynet eşyaları haline geliyor. Desenine ve boyutuna göre bir bileziğin üretilmesi ise 2 saat sürebiliyor.Ordu’da 20 yıldır altın işleyen Recep Ateş isimli usta yaptığı özel işlemeli bilezik, kolye ve yüzükler ile mesleğini devam ettirmenin yanında müşterilerin de beğenisini kazanıyor. Külçe ve hurda altının işlenme sürecini anlatan Ateş, "Müşteriden talep edilen siparişleri külçe altın veya hurda altın olarak alıyoruz, burada onlar işlemeye devam ediyoruz. Altınları, eritme işlemimiz ile başlayıp, baskı işlemi ile devam ediyoruz. Birleştirme işlemiyle birlikte kaynak haline geliyor. Ardından doğrultma hali ve ondan sonra hangi modeli sunacaksak, onu bilgisayar programı üzerinden girip belirli bir gramajda çıkartıyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz” dedi.Bu mesleği yapmanın en önemli altın kuralının işini sevmek olduğunu belirten Ateş, tek zorluğunun ise konsantrasyonu güzel sağlayarak, farklı bir düşünceyi akıldan geçirmemek olduğunu da sözlerine ekledi.
Kütahya'da yapımı devam eden cezaevinin inşaatında sona yaklaşıldıAdalet Bakanlığı tarafından Türkiye’de farklı illerde yapımına başlanan cezaevlerinin Kütahya'daki inşaatında sona yaklaşıldı. Kurumun Kütahya Müdürü Kasım Demirapl, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz'ın üstün gayretleriyle yapımı devam eden Parmakören Mahallesi'nde toplam bin 600 kişi kapasiteli cezaevinin Temmuz ayın sonunda faaliyete geçirileceğini ifade etti. Müdür Demiralp, Kütahya E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun yeni binalarda da hükümlülerin rehabilite edilmesi, kurumda konfeksiyon, çini-seramik, kundura, fırın ve unlu mamülleri ile marangoz atölyelerinin bulunduğunu ifade etti. Demiralp, "1983 yılında yapılan mevcut cezaevi bugünkü ihtiyaçlara cevap vermemekteydi. Bina ayırca depreme dayanıklı değildi. 270 dönümlük arazi üzerine bir T, bir de Açık Ceza İnfaz Kurumu ile 100 adette lojman yapılmaktadır. İnşaatlar 2017 başlamıştı. Bina 30 Temmuz 2018 itibariyle tamamlanacak. Ceza İnfaz Kurumuz, diğer T tiplerine ayrı olarak iş atölyeleri ağırlıklı. Binada 7 tane iş atölyesi var. Ata sanatımız çini sanatı atölyelerimizde yaşatmak istiyoruz. Türkiye genelinde 48 tane mağazamız var. Bu mağazalarımıza ürün yetiştiriyoruz. Aynı zaman da kültür elçiliği de yapıyoruz.İnsanların topluma kazandırılması için büyük çalışmalar ve faaliyetler var. Yeni infaz kurumuzda da 7 tane büyük atölye yaptık. Bir atölyede yılda 500'ye yakın hükümlü eğitim görüyor. 1995 yılından bu yana kurumuzda 5 bin kişiye eğitim verildi" diye konuştu. Yeni cezevinin kapasitesiyle ilgili de bilgi veren Müdür Demiralp, "T tipi cezaevilerinde kapasite binin üzerinde oluyor. Ama bu bin 500 olur. Açık Ceza İnfaz Kurumuzda da 600 kişiliktir" ifadelerini kullandı. Yapımında son aşamaya gelinen Kütahya Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun inşaatı, havadan da görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayalim" dediği bir hastane daha bittiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Şehir hastaneleri hayalim olan projeler dizisiydi" dediği o hastanelerden biri daha bitti, son rötuşları yapılıyor. Elazığ'da 4 bin personelin görev alacağı bin 38 yataklı "Şehir Hastanesi" içinde bulundurduğu bölümlerle sadece bulunduğu kente değil bölge geneline hizmet verecek. Yozgat, Mersin, Isparta, Adana ve Kayseri'de tamamlanıp açılan şehir hastanelerinden sonra Elazığ Şehir Hastanesi'de hizmet vermek için gün saymaya başladı. 23 Temmuz'da açılması planlanan, 4 bin personelin hizmet vereceği içerisinde 37 ameliyathane, 160 yoğun bakım, 28 tane diyaliz ünitesi, psikiyatri, kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yer aldığı bin 38 yataklı "Elazığ Şehir Hastanesi" 355 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde kuruldu. Son rötuşların yapıldığı hastanenin 600 milyonluk bir yatırım olduğu öğrenildi. Sağlık Bakanlığının, daha kaliteli, rahat bir sağlık hizmeti alması için sürekli bir çalışma içerisinde olduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Cahit Polat, "Yakın zamanda açılışını yapacağımız Elazığ Şehir Hastanesi de bunlara bir örnektir. 23 Temmuz'da bir aksilik olmazsa Şehir Hastanesinin açılışını yapmış olacağız. Elazığ Şehir hastanesi sadece ilimize değil, bölgeye hitap eden hatta yurt dışından hasta kabul edecek bir hastane konumunda olacak. Eskiden basit tedaviler için bile ilimizden farklı illere sevk ederdik. Şuan geldiğimiz noktada özellikle ameliyatlar ve tedaviler ilimizde yapılmaktadır. Hatta yurt dışından hasta kabul etmekteyiz" dedi.
Alacabel Tüneli havadan görüntülendiAntalya-Konya karayolu üzerinde yapımı devam eden 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli, Toroslarda kış aylarında etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan çileli yolculuğa son verecek.Antalya-Konya karayolu üzerinde yapımı devam eden 7 bin 300 metrelik Alacabel Tüneli tamamlandığında, kışın tipi ve buzlanma nedeniyle sürücülerin yaşadığı çileli yolculuk ve kilometrelerce uzunluğundaki araç kuyruğu son bulacak.AA muhabirinin, Karayolları Genel Müdürlüğünden derlediği bilgiye göre, Antalya-Konya karayolu üzerinde iki yıl önce yapımına başlanan 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli'nde çalışmalar sürüyor.Türkiye'nin karayolu ağında kuzey-güney aksı üzerinde ana arter özelliği taşıyan Konya-Antalya yolu, kış aylarında yoğun kar yağışı alıyor.Kıvrımlı yolları, eğim ve rampasıyla anılan mevkide yapımına iki yıl önce başlanan Alacabel Tüneli ve bağlantı yolları, 320 milyon liraya malolacak.Ankara ile Antalya arasındaki trafik aksının yükünü çeken güzergahta yer alan tünel, kış aylarında etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan çileli yolculuğa son verip, güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlayacak.Yaz aylarında Akdeniz bölgesinin yüksek turizm potansiyelinden dolayı taşıt trafiği artan güzergahtaki bu proje ile kar yağışı, buzlanma ve tipinin yoğun olduğu kesimlerde yaklaşık 400-500 metrelik alt kotlarda tünel ve bağlantı yolları yapılacak.2019'da hizmet verecek Mevcut karayolu standardını yükseltip trafik güvenliğini artırması amaçlanan projenin, 12 Ekim 2019'da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.Proje, ihale edilen kesime ilişkin 7,36 kilometresi çift tüp tünel, 11,8 kilometresi bölünmüş yol olmak üzere toplamda 19,2 kilometreden oluşuyor. Projenin 10,9 kilometresi Konya Bölge Müdürlüğü sınırlarında, 8,3 kilometresi ise 13. Bölge Müdürlüğü sınırlarında yer alıyor.Proje kapsamında biris
2 bin 300 mahkum kapasiteli cezaevleri havadan görüntülendiAntalya’nın Elmalı ilçesine T Tipi Kapalı ve Standart Açık Ceza İnfaz Kurumu yapılması için geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Mayıs 2019'da açılması planlanan her iki cezaevinde toplamda 2 bin 300 mahkumun barındırılacağı, 500'e yakın da personel çalışacağı öngörülüyor. Elmalı ilçesi Bozhüyük Mahallesi sınırları içerisinde 2017 yılı Temmuz ayında inşaat çalışmaları başlayan T Tipi Kapalı ve Standart Açık Ceza İnfaz Kurumlarının çalışmaları devam ediyor. 700 günlük proje süresi sonunda 2019 yılı Mayıs ayında faaliyete geçmesi planlanan ceza infaz kurumları toplamda 408 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Toplam 27 bin metrekarelik kapalı alanın bulunduğu yerleşkede 13 bin metrekareyi cezaevi ana binaları oluşturacak. Hem açık hem de kapalı ceza infaz kurumunu içerisinde barındıran projede, yaklaşık 200 personelin görev yapacağı bir jandarma karakolu da bulunuyor. Mahkum kapasitesi bin 800’ü kapalı, 500’ü açıkta olmak üzere toplamda 2 bin 300 olması planlanan infaz kurumlarında 500’e yakın da personel çalışacağı öngörülüyor. Bu personeller için ise Elmalı İlçesi Yeni Mahalle mevkiinde toplamda 160 lojman yapılacak. "10 bine yakın mahkum barındırabilecek geniş bir yerleşke" Yapılan 2 ceza infaz kurumunun yanındaki bin dönümlük arazinin tahsis aşamasında olduğunu kaydeden Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, yakın bir süre içerisinde aynı ölçülerde 2 yeni cezaevinin de kurulabileceğini söyledi. Kapanan cezaevleriyle birlikte mevcut bölgenin yeni cezaevleri yapımı için elverişli olduğuna değinen Çiçek, "Bölgede çok güzel bir arazi sunduğumuzdan dolayı buralara da yeni cezaevlerinin yapılabileceğini tahmin ediyoruz. Bununla birlikte tahmin ettiğimiz gibi gerçekleşirse 10 bine yakın mahkum barındırabilecek geniş bir yerleşke olabileceğini düşünüyoruz" dedi.
Şehir hastanesi havadan görüntülendiKonya’da yapımı devam eden bin 250 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi, yılda 2,5 milyon hastaya hizmet verecek. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 2019 yılında hizmete girecek Şehir Hastanesinin yapımında ek binayla birlikte inşaatın yüzde 51’inin tamamlandığını söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapımı devam eden Konya Şehir Hastanesinin yüzde 51'den fazlası tamamlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Şehir Hastanemizdeki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Başta 838 yatak olan kapasite Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bin 250 yatak kapasitesine çıkarıldı. Bu ek binayla birlikte hizmet hızlı bir şekilde yürüyor. Son gelinen aşama ek binayla birlikte yüzde 51 inşaat seviyesi tamamlanmış durumda” dedi. “Yaklaşık yıllık 2,5 milyon hastaya poliklinik hizmeti vereceğiz” Şehir Hastanesinde yılda yaklaşık 2,5 milyon hastaya hizmet verileceğini belirten Prof. Dr. Koç, “Şehir Hastanemiz bin 250 yatak kapasitesiyle hizmete başladığında yaklaşık yıllık 2,5 milyon hastaya poliklinik hizmeti vereceğiz. En üst düzey ameliyatlar, özellikli birimlerin hizmetleriyle hem ilimizde, bölgemizde, hem uluslararası düzeyde hizmet vereceğiz. Şehir Hastanemiz bize büyük bir emanet. Kapasitesi çok büyük bir hastane. Bu hastaneyi en verimli şekilde çalıştırmak da bizlerin görevi. Bunun da en önemli bileşeni uzman hekimler ve alanında deneyim sahibi hocaların olduğu bir ekibin hazırlanması. Biz bu alanda her birimde kendi alanında ehil insanların eğitimlerini kendi alanındaki yaptığı işleri deneyimleri artırıcı eğitimlerini teşvik ediyoruz. Gerekli eğitimleri yaptırıyoruz” şeklinde konuştu.
Ordu'da inşaatı devam yeni stat havadan görüntülendiOrdu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da UEFA standartlarında yapılan yeni stada ilişkin, "Yaklaşık 280 işçinin çalıştığı bu stadı en kısa sürede sporsevenlerin hizmetine sunmaya gayret edeceğiz." dedi. Yılmaz, beraberinde Yeni Orduspor'un yöneticileri ile birlikte Durugöl Mahallesi'nde devam eden yeni stadın inşaatında incelemelerde bulundu. Ziyarette statla ilgili firma yetkililerden bilgi alan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, stadın sorunsuz bir şekilde ilerlediğini söyledi.Başkan Yılmaz, stadın genel hatlarıyla yüzde 80 oranında tamamladığını belirterek, "Stat inşaatının başlamasından bu yana henüz bir bir yıl dolmamasına rağmen gelinen süreç oldukça memnuniyet verici." diye konuştu. Türkiye'de bu hızla devam eden başka bir inşaatın olmadığına vurgu yapan Yılmaz, stat inşaatında ince işçiliğine son sürat devam edildiğini vurguladı. Enver Yılmaz, yetkili firmanın stadın ağustos ayında tamamlanmasını öngördüğünü anlatarak, "Biz buna biraz opsiyon sağlayabiliriz. Özellikle önümüzdeki günlerde serilen çimin futbola elverişli olup olmaması bir iki ay vakit alabilecek gibi. Ancak her şeye rağmen yaklaşık 280 işçinin çalıştığı bu stadı en kısa sürede sporseverlerin hizmetine sunmaya gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.
Katamonu'da köylü vatandaşları su borusuna isyan ettiKastamonu´nun Tosya İlçesi Suluca mahallesinde yaşanan ihmalkarlık vatandaşı isyan ettirdi. Suluca Köyü Mısırlı mevki sakinlerinden Hüseyin Çolak “2012 senesinde yol yapımı nedeni ile yıkılan su hattımızın yerine beton kanal yapılacağına dair yetkililer söz verdi. Fakat iki sene önce kavşağın altına beton kanal yerine plastik boru döşendi. Bunun sağlıklı olmayacağını bir süre sonra yıkılacağını defalarca ikaz etmemize uyarmamıza rağmen dinlemediler şimdi ise dediğimiz gibi Plastik boru asılı olan yerden daha ilk su vermede düştü. İki senedir tarlalarımıza ve bahçelerimize su gelmiyor böyle giderse hiçbir şeyimiz kalmayacak tüm tarlalarımız kuruyacak. Yetkililerden buna bir çözüm getirmelerini rica ediyoruz köyün bunu yaptıracak gücü yok zaten bu boru ’da yoğun yağacak bir yağıştan sonra gelen sel ile parçalanacak Kara yollarının söz verdiği gibi beton kanalımızı yapmasını rica ediyoruz” dedi.
'Sezyum 137' maddesi ele geçirildiEskişehir'de jandarmanın düzenlediği operasyonda nükleer silah yapımında kullanılan ve 2 Milyon Euro değerinde Sezyum 137 maddesi ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eskişehir-Ankara karayolunda bulunan bir dinlenme tesisinde operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, 9 adet cam tüp içerisindeki Sezyum 137 maddesi satışını yaptıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. E.A. (58), M.G. (52), D.Z. (50) ve M.D.'nin (49) gözaltına alındığı operasyonda, piyasa değeri 2 milyon euro olarak değerlendirilen Sezyum 137 maddesine el konuldu. Öte yandan Sezyum 137 maddesinin nükleer sanayide ve nükleer silah yapımında kullanılan kimyasal bir element olduğu öğrenildi.
Etleri çürüyor, organları kopuyor!Uyuşturucuya başlama yaşının 9’a düştüğü Rusya’dan dünyaya yayılan bir çeşit ev yapımı uyuşturucunun sebep olduğu ürkütücü sonuçlar, bilim insanlarını dehşete düşürdü.,Tamar Melike Tegün
ODTÜ'de gergin geceAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Eskişehir-Konya bağlantı yolunun inşaatına engel olmak isteyen gruba polis müdahale etti.
"Devlet önce destek sonra köstek"AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi yakınlarında 5 yıl önce arazisine devlet desteğiyle 400 ceviz ve badem fidanı diken 50 yaşındaki Çetin Dağlı'nın, gölet yapımı için suyu kesilince ağaçları kurudu.