Son dakika veri hırsızlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan veri hırsızlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan veri hırsızlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 99 veri hırsızlığı haberi bulunmuştur.
Siber casusluk çetesi ünlülerin bilgilerini ele geçirdiİtalya'daki siber casusların, devletin veri tabanına ulaşarak iş, siyaset ve şov dünyasından bazı isimlere ait özel bilgileri ele geçirdiği ve bunları farklı kötü amaçlarla kullandığı ortaya çıktı.
Türkiye Bankalar Birliği'nden dijital dolandırıcılık uyarısıTürkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan yazılı açıklamada dijital kanallarda güvenli işlemler için sıkça karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerine ve bu yöntemlerden korunma yollarına dair bilgilere yer verildi.
Dolandırıcıları şarj etmeyin!Cep telefonunuzu kafelerde bulunan ücretli şarj aletleriyle veya otobüs, otogar, havalimanı gibi yerlerdeki USB girişli istasyonlarda şarj ediyor musunuz? Cevabınız evetse; dikkat! Veri hırsızlığı riskiyle karşıya karşıya kalabilirsiniz.
Suçluların kullandığı casus yazılımın arkasından 15 yaşındaki çocuk çıktı'Immanent Monitor' adlı virüsle, kullanıcılar bilgisayarların kameralarına ve mikrofonlarına erişebiliyor, karşı tarafı takip edebiliyor ve şahsi verileri çalabiliyor. Suç örgütüne satılan yazılım 128 ülkeden yaklaşık 15 bin kişiye gönderildi, suçlular 400 bin ABD doları kazandı.
'Rezervasyon' dolandırıcılığının faturası 2 milyon dolarLüks otel ya da acentelerin internet sitelerini kopyalayarak yapılan 'rezervasyon' dolandırıcılığı ile ilgili turizm sektörünün 9 ayda 2 milyon dolar zarara uğradığı belirtildi.
Halka açık Wi-Fi kullananlar için 7 güvenlik ipucuHalka açık Wi-Fi kullanışlı olsa da her zaman güvenli değildir. Siber suçluların kullandığı tekniklerin üzerindeki sır perdesi aralanıyor ve nasıl en az bir adım önlerine geçilebileceğinin detayları ortaya çıkıyor.
Yemeksepeti’nde bilgiler çalındı mı?Geçen yıl mart ayında hacklenen Yemeksepeti’nin bu kez de hacklendiği iddia edildi. Ancak firma yaptığı açıklamayla hacklenme iddialarını redetti. Firmadan yapılan açıklamada “Veri ihlali ya da hırsızlık tespit edilmemiştir” denildi.
Yemeksepeti hacklendi iddiaları! Açıklama yapıldıYemeksepeti, sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırıldığını, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığının tespit edilmediğini açıkladı.
700 milyon Linkedln kullanıcısının verileri 'eğlence' amaçlı çalındı!Geçen ay dünyanın dört bir yanından 700 milyon Linkedln kullanıcısının veri tabanını "eğlence olsun diye" toplayan ve kendisine 'Tom Liner' lakabını takan bir bilgisayar korsanı gündeme oturmuştu. Bu verileri daha sonra yaklaşık 5 biner dolara sattı.
Nadir hastalık verileri çalındıKişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) yapılan bir başvuru, Ankara’da özel bir genetik ve nadir hastalıklar tanı araştırma merkezinde çalışan bir personelin kurumdan ayrılmadan önce tüm hastaların verilerini kopyaladığını ortaya çıkardı
WhatsApp kullanıcıları için son dakika! Rekabet Kurumu açıkladıRekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada WhatsApp'ın güncellemesi onaylayanlar dahil yürürlüğe girmeyecek. Rekabet Kurumu'nun WhatsApp'ın 'veri hırsızlığı' tartışmalarına yol açan sözleşme dayatmasına karşı verdiği girişimler sonuç verdi. Kurumun başlattığı soruşturma kapsamında savunması alınan WhatsApp, güncellemenin Türkiye'de yürürlüğe girmeyeceğini kurula bildirdi. İşte son dakika kararın detayları...
Son dakika: WhatsApp kullanıcıları için son dakika! Rekabet Kurumu açıkladıSon dakika gelen habere göre Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada WhatsApp'ın güncellemesi onaylayanlar dahil yürürlüğe girmeyecek. Rekabet Kurumu'nun WhatsApp'ın 'veri hırsızlığı' tartışmalarına yol açan sözleşme dayatmasına karşı verdiği girişimler sonuç verdi. Kurumun başlattığı soruşturma kapsamında savunması alınan WhatsApp, güncellemenin Türkiye'de yürürlüğe girmeyeceğini kurula bildirdi. İşte son dakika kararın detayları...
Boş verin akımı yüz bulmasınlar!Sosyal medyada çığ gibi büyüyen ‘20’li yaş challenge’ akımı veri hırsızlığı ve yüz tanıma teknolojilerini gündeme getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı uyarıda bulunurken uzmanlar, “Kendi elinizle verilerinizi paylaşmayın” diyor.
Bilişim Suçu Nedir? Bilişim Suçları Nelerdir, Örnekleri Ve Cezası Nedir?Son günlerde sık sık bahsedilen bilişim suçu nedir? Hangi suçlar bilişim suçuna dahil olmaktadır? Gündemdeki birçok haberde yer alan bilişim suçları ilk kez duyanlar tarafından merak edilmektedir. Bilişim suçu nedir? Bilişim suçları nelerdir, örnekleri ve cezası nedir? Bilişim suçları hakkındaki merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Bulut bilişimdeki siber tehditlerBulut bilişim teknolojisi, büyük verilerin internet üzerinde depolanabilmesine ve verilere erişebilmesine olanak tanıyor. Bulut bilişim, kullanım amacına göre genel bulut(Public Cloud), özel bulut (Private Cloud), topluluk bulutu (Community Cloud), melez bulut (Hybrit Cloud) şeklinde hizmet veriyor. Bulut bilişim kullanıcılarının karşı karşıya olduğu tehditleri bilerek birtakım önlemler alması gerekiyor. Peki, bulut bilişime yönelik siber tehditler neler?
Ücretsiz WiFi ağları tehlike saçıyor! Tehlikeden korunmak için bu tedbirleri alın!İnsanları ve ülkeleri birbirine yaklaştıran en hızlı iletişim aracı, dünyanın en geniş kapsamlı bilgi kütüphanesi internet, günlük hayatımızın büyük bir kısmında en büyük yardımcımız oluyor. WiFi ağları ücretsiz olduğundaysa internet kullanımından aldığımız keyif artıyor. Güzel bir mekanda çayınızı, kahvenizi yudumlarken ücretsiz halka açık İnternet hizmetinden faydalanmak keyif verici olsa da atladığımız bir şey var: Siber saldırganlar. Tehlike saçan ücretsiz WiFi ağlarından korunmak ve internet keyfinizi sekteye uğratmamak için hemen önleminizi alın!
Siber saldırganlar en çok onları seviyorHemen her cihazın hatta şehirlerin “akıllı” unvanını aldığı, “yapay zeka” kavramının her yere taşındığı ve IP tabanlı yaşamın hakim olduğu günümüz dünyasında teknolojideki çığır açan gelişmelerin olumsuz tarafı siber saldırılar oluyor. Bankacılık işlemlerinden sosyal paylaşımlara kadar herkesin onlarca hesabı, dolayısıyla onlarca şifresi bulunuyor. Zayıf şifre kullananlar, hacker’ların ekmeğine bal sürüyor. Durum böyle olunca güçlü şifre nasıl oluşturulur sorusu gündeme geliyor. Bakın, güçlü bir şifre oluşturmanın sırları neler.
Gizli Instagram hesapları tehlike altında!Dünyanın en popüler ssyal medya uygulamalarından biri olan Instagram'daki gizli hesaplar büyük ehlike altında. Son zamanlarda hızla artan veri hırsızlığı şimdi de Instagram'daki gizli hesaplara yöneldi!
Türkiye’de en çok veri hırsızlığı varExperian ve Forrester Consulting, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde yaklaşık 1000 şirketle görüşerek bir ‘dolandırıcılık raporu’ hazırladı.
Uzmanlardan kopya sitelerle dolandırıcılık uyarısıUzmanlar, ÖSYM, E-Devlet Kapısı ve bazı özel bankalar gibi önemli kurumların sitelerinin birebir kopyasını hazırlayan bilgisayar korsanlarına karşı vatandaşları uyardı.
Almanya'daki veri hırsızlığı skandalında gözaltıAlmanya'da yüzlerce siyasetçinin veri ve belgelerinin internette ifşa edilmesiyle ilgili 20 yaşındaki bir şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.
Veri Hırsızlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.