Adana kebabına alternatif "ütü tost"Adana’da 3 kuşaktır 'ütü tostu' yapan ve 'ütü tost' markası ile tarifinin patentini alan aile, tablada yapmaya başladıklarını tost ile restoran zinciri oldu. Sosyal medya sayesinde Türkiye ve dünyada tanınan ütü tost ise Adanalılara kebaptan sonra alternatif yiyecek oldu. Ankara'da henüz 23 yaşındayken, 1971 yılında makineyle tost yapıp satan Nedim Şimşekyılmaz (71), elektriklerin kesilmesi nedeniyle kömürlü ütüyle tost yapmaya başladı. İşlerini büyüttükten sonra memleketi Adana'ya gelen Şimşekyılmaz, oğlu Cüneyt Şimşekyılmaz ve diğer aile üyeleriyle birlikte açtığı Gökhan Büfe adlı dükkanda müşterilerine hizmet vermeye devam etti.
Üç kuşaklık patentli tostçular taklitlerine savaş açtıAdana'da 3 kuşaktır ütü tostu yapan ve ütü tostu markası ile tarifinin patentini alan aile, taklitçi işletmeleri kapattırmak için hukuki mücadele başlattı. Patentli tostun son kuşak temsilcisi Serhan Şimşekyılmaz, günde ortalama 500 tane sattıkları ütü tostunu Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istediklerini kaydetti. Ankara'da henüz 23 yaşındayken, 1971 yılında makineyle tost yapıp satan 69 yaşındaki Nedim Şimşekyılmaz, makinenin bozulması nedeniyle eski tip ütülerle tost yapmaya başladı. İşlerini büyüttükten sonra memleketi Adana'ya gelen Şimşekyılmaz, oğlu Cüneyt Şimşekyılmaz ve diğer aile üyeleriyle birlikte açtığı Gökhan Büfe isimli dükkanda müşterilerine hizmet vermeye devam etti. Kentin Seyhan ilçesi Akkapı ve Karasoku mahallelerinde işletmeleri bulunan aile daha sonra 'ütü tostu' markasının Adana'da 3 kuşaktır ütü tostu yapan ve ütü tostu markası ile tarifinin patentini alan aile, taklitçi işletmeleri kapattırmak için hukuki mücadele başlattı. Patentli tostun son kuşak temsilcisi Serhan Şimşekyılmaz, günde ortalama 500 tane sattıkları ütü tostunu Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istediklerini kaydetti. Ankara'da henüz 23 yaşındayken, 1971 yılında makineyle tost yapıp satan 69 yaşındaki Nedim Şimşekyılmaz, makinenin bozulması nedeniyle eski tip ütülerle tost yapmaya başladı.İşlerini büyüttükten sonra memleketi Adana'ya gelen Şimşekyılmaz, oğlu Cüneyt Şimşekyılmaz ve diğer aile üyeleriyle birlikte açtığı Gökhan Büfe isimli dükkanda müşterilerine hizmet vermeye devam etti. Kentin Seyhan ilçesi Akkapı ve Karasoku mahallelerinde işletmeleri bulunan aile daha sonra 'ütü tostu' markasının ve tarifinin patentini aldı. Ütü tostunun üçüncü kuşak temsilcisi torun Serhan Şimşekyılmaz (24), kendilerini taklit eden merdiven altı satıcılara karşı hukuki mücadele başlattıklarını belirterek, “Bu tostu dünyaya ve Türkiye'ye duyurmayı istiyoruz.
Üç kuşaklık patentli tostçular taklitlerine savaş açtıAdana'da 3 kuşaktır 'ütü tostu' yapan ve 'Ütü Tost' markası ile tarifinin patentini alan aile, günde 500 tane sattıkları ütü tostunu Türkiye ve dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti
Üç kuşaklık patentli tostçular taklitlerine savaş açtıAdana'da 3 kuşaktır 'ütü tostu' yapan ve 'Ütü Tost' markası ile tarifinin patentini alan aile, günde 500 tane sattıkları ütü tostunu Türkiye ve dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti
'Ütü tost' yemek için kuyruğa giriyorlarAdana’da sosyal medya sayesinde popüler hale gelen "Tostçu Mahmut", ‘ütü tost’ ile farklı lezzet arayanların akınına uğruyor. Vatandaşlar 'ütü tost' yiyebilmek için kuyruğa girip dakikalarca sıra bekliyor.
'Ütü tost' yemek için kuyruğa giriyorlarAdana’da sosyal medya sayesinde popüler hale gelen "Tostçu Mahmut", ‘ütü tost’ ile farklı lezzet arayanların akınına uğruyor. Vatandaşlar 'ütü tost' yiyebilmek için kuyruğa girip dakikalarca sıra bekliyor.
'Ütü tost' yemek için kuyruğa giriyorlarAdana’da sosyal medya sayesinde popüler hale gelen "Tostçu Mahmut", ‘ütü tost’ ile farklı lezzet arayanların akınına uğruyor. Vatandaşlar 'ütü tost' yiyebilmek için kuyruğa girip dakikalarca sıra bekliyor. Seyhan ilçesi, Bey Mahallesinde bulunan küçük tablasında yaptığı ‘ütü tost’ ile kısa sürede sosyal medyanın aranan ismi olan Tostçu Mahmut, müşterilerine sipariş yetiştirmekte zorlanıyor.Sosyal medya üzerinden ‘ütü tost’ videosuyla yüz binlerce tık alan Tostçu Mahmut'un sahibi Anıl Kurt, müşterilerinin yoğun talebinden memnun. Babasından aldığı tostçuluk mesleğini 11 yıldır sürdüren Anıl Kurt, fenomen olmasını nedenini de yaptığı tostların lezzetinden kaynaklandığını belirtti.Özellikle sabah ve öğle saatlerinde öğrencilerin yanı sıra çevre esnafının ve Adanalı vatandaşların yoğun bir talebi ile karşı karşıya kaldığını belirten Anıl Kurt, dükkan açarak büyümek istediğini kaydetti. Kurt, “1973 yılından beri babam yapıyor. Bende 7 yaşından beri onun yanında kalarak öğrendim. Sucuğu, yumurtayı, domatesi kendimiz karıştırıyoruz. Tantuni gibi göze geliyor. Vatandaşlar seve seve yiyorlar. Destekleyen kişiler var. Bir zamandan sonra dükkan açmayı düşünüyoruz” dedi.Gaziantep’in meşhur tostçusu ‘Tostçu Erol’u rakip olarak görmediğini de ifade eden Kurt, “Biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Rızkı veren Allah’tır” ifadelerini kullandı.Anıl Kurt, günlük 6 TL’den en az 150 tüm ekmek tost sattığını kaydetti.Yaklaşık 30 dakika boyunca sıra bekleyen ve daha sonra ‘ütü tost’u alan bir vatandaş, “Beklemeye değdi. Gerçekten güzel. Biz merkezden buraya yemeğe geldik” diye konuştu.Tostçu Mahmut’un yaptığı ütü tost ise, saç tava üzerinde sucuğun kavrulup üzerine yumurta, domates ve acı sosun dökülüp karıştırılmasıyla hazır hale geliyor. Karıştırılan malzemeler daha sonra ekmeğin arasına konulup ütü ile ekmeği de ısıtıp hazır hale getiriyor.